Luova ripari

”Koska luovuus on lahja!”

Luova ripari on vakiinnuttanut vahvan aseman Ryttylän vakioriparien joukossa! Tällä leirillä on valittavana bändi-, taide- tai valokuvauspaja, jossa pääsee toteuttamaan omaa luovuuttaan ja oppimaan uutta. Pajavalinta tehdään ilmoittautumisen yhteydessä ja paja säilyy samana koko leirin ajan.

Musapajassa harjoitellaan sekä bändisoittoa että kehitetään omaa osaamista oman soittimen saralla. Pajaan voi osallistua kuka tahansa, jolla on hallussa perusjutut omasta soittimestaan tai laulusta. Aiemmasta säveltapailun ja teorian opiskelusta on hyötyä, mutta se ei ole välttämättömyys. Kukaan ei ole pajaan liian etevä, mutta osallistujien keskimääräinen taso otetaan huomioon opetuksessa. Leirille kannattaa ottaa mukaan oma soittimesi sekä paljon iloista ja reipasta yhteismusisointimieltä.

Taidepajassa opetellaan yhdessä monia erilaisia kuvataiteen tekniikoita. Tämän ohella syvennytään oman ilmaisun löytämiseen. Paja sopii monen tasoisille taiteilijoille. Mitään pohjavaatimuksia ei ole, vain kiinnostus riittää. Toisaalta myös paljon harrastaneet voivat pajassa syventää osaamistaan. Harjoiteltavia tekniikoita voivat olla esimerkiksi mallista piirtäminen, pastellimaalaus, akryylimaalaus, sarjakuva, kierrätystaide, kankaanpainanta, kollaasi, ympäristötaide ja koruaskartelu. Tervetuloa mukaan!

Valokuvauspajassa kuvataan yhdessä ja erikseen, sekä pohditaan valokuvan voimaa. Lisäksi tutustumme kameroihimme, eri tekniikoihin ja tyylilajeihin.
Ryttylän upeat maisemat ja hienot rakennukset antavat hienot  mahdollisuudet erilaisiin pieniin projekteihin ja harjoitteisiin. Mikäli omistat kameran, oli se millainen tahansa, ota se ihmeessä mukaasi!

Kaikissa pajoissa on mukana asiansa osaavat opettajat. Pajatyöskentelyyn on varattu aikaa noin 1,5 – 2 h päivässä.
Tietenkään koko ripari ei ole pelkkää taiteilua. Iso osa leiriajasta kuluu kiinnostavilla oppitunneilla, hauskoissa iltaohjelmissa ja rauhoittavissa hartauksissa. Riparilla onkin hyvää aikaa pohtia omaa elämäänsä ja suhdettaan Jumalaan. Kuka Hän on ja mitä Hän minulta haluaa? Se selviää ensi kesänä!

  • Ajankohta: 7. – 18.6.2017
  • Konfirmaatio: Leirin viimeisenä päivänä, sunnuntaina 18.6.2017 klo 10.00-11.45 Kansanlähetysopiston juhlasalissa.
  • Leiripaikka: Kansanlähetysopisto, Opistotie 1, 12310 Ryttylä
  • Hinta: 335 euroa
  • Pappi: Vesa Ollilainen

Leirin hintaan sisältyy majoitus (noin neljän hengen huoneissa), ruokailut, leiriohjelma ja tapaturmavakuutus.
Lisää tietoa leiristä saat ottamalla yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan henkilöön:

Peeti Kallonen
riparit@sekl.fi
044-3093510

Life, Nuortenkesa, Ryttyla 2010

kuvataide Kati Frbom BB

mallikuvaus-hyppy-ulkona1_web