Luova ripari

Koska luovuus on lahja!

Luova ripari on vakiinnuttanut vahvan aseman Ryttylän vakioriparien joukossa! Tällä leirillä on valittavana bändi-, taide-, valokuvaus- tai teatteripaja, jossa pääsee toteuttamaan omaa luovuuttaan ja oppimaan uutta. Pajavalinta tehdään ilmoittautumisen yhteydessä ja paja säilyy samana koko leirin ajan.

Musapajassa harjoitellaan sekä bändisoittoa että kehitetään omaa osaamista oman soittimen saralla. Pajaan voi osallistua kuka tahansa, jolla on hallussa perusjutut omasta soittimestaan tai laulusta. Aiemmasta säveltapailun ja teorian opiskelusta on hyötyä, mutta se ei ole välttämättömyys. Kukaan ei ole pajaan liian etevä, mutta osallistujien keskimääräinen taso otetaan huomioon opetuksessa. Leirille kannattaa ottaa mukaan oma soittimesi sekä paljon iloista ja reipasta yhteismusisointimieltä.

Taidepajassa opetellaan yhdessä monia erilaisia kuvataiteen tekniikoita. Tämän ohella syvennytään oman ilmaisun löytämiseen. Paja sopii monen tasoisille taiteilijoille. Mitään pohjavaatimuksia ei ole, vain kiinnostus riittää. Toisaalta myös paljon harrastaneet voivat pajassa syventää osaamistaan. Harjoiteltavia tekniikoita voivat olla esimerkiksi mallista piirtäminen, pastellimaalaus, akryylimaalaus, sarjakuva, kierrätystaide, kankaanpainanta, kollaasi, ympäristötaide ja koruaskartelu. Tervetuloa mukaan!

Valokuvauspajassa kuvataan yhdessä ja erikseen, sekä pohditaan valokuvan voimaa. Lisäksi tutustumme kameroihimme, eri tekniikoihin ja tyylilajeihin. Ryttylän upeat maisemat ja hienot rakennukset antavat erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin pieniin projekteihin ja harjoitteisiin. Mikäli omistat kameran, oli se millainen tahansa, ota se ihmeessä mukaasi!

Teatteripajassa osallistuja pääsee muun muassa kehittämään omaa esiintymisvarmuuttaan, oppimaan monipuolisesti erilaisia ilmaisutekniikoita ja heittäytymään improvisaation vietäväksi. Mahdollisuuksien mukaan ryhmä voi myös suunnitella ja harjoitella pieniä esityksiä leirin aikana toteutettaviksi. Pääpaino pajassa on rennossa yhdessä tekemisessä ja oman ilmaisun kehittämisessä.

Kaikissa pajoissa on mukana asiansa osaavat opettajat. Pajatyöskentelyyn on varattu aikaa noin 1,5 – 2 h päivässä. Ja tietenkään koko ripari ei ole vain pelkkää taiteilua. Iso osa leiriajasta kuluu kiinnostavilla oppitunneilla, hauskoissa iltaohjelmissa ja rauhoittavissa hartauksissa. Riparilla onkin hyvää aikaa pohtia omaa elämäänsä ja suhdettaan Jumalaan. Kuka Hän on ja mitä Hän minulta haluaa? Se selviää ensi kesänä!

  • Ajankohta: 6. – 17.6.2018
  • Konfirmaatio: Leirin viimeisenä päivänä, sunnuntaina 17.6.2018, Kansanlähetysopiston juhlasalissa.
  • Leiripaikka: Kansanlähetysopisto, Opistotie 1, 12310 Ryttylä
  • Hinta: 335 euroa
  • Pappi: Varmistuu syksyn aikana

Leirin hintaan sisältyy majoitus (noin neljän hengen huoneissa), ruokailut, leiriohjelma ja tapaturmavakuutus.
Lisää tietoa leiristä saat ottamalla yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan henkilöön:

riparit@sekl.fi
044-3093510

Katso muut riparivaihtoehtomme täältä →

Ilmoittaudu riparille

mallikuvaus-hyppy-ulkona1_web

Kuvat: Susanna Lönnrot & Nuorten Maailman kuvapankki