Nuorelle & huoltajalle

Järjestämme Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippileirejä, joille voi hakea kuka tahansa ripari-ikäinen nuori.

Rippileireillemme tulee nuoria joka vuosi ympäri Suomea ja jopa ulkomailta asti! Oletpa siis kotoisin Helsingistä, Utsjoelta tai New Yorkista, olet aina tervetullut Nuorten Maailman ripareille.

Rippileirien ilmoittautuminen alkaa aina 1. elokuuta nettisivuillamme.

Riparin prosessi lyhyesti kuvattuna:

 1. Täytä ilmoittautumislomake netissä huolellisesti – esimerkiksi väärin kirjoitettu sähköpostiosoite aiheuttaa harmaita hiuksia! Sinun pitäisi saada heti ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviesti, mutta jos et ole saanut viestiä viikkoa ilmoittautumisen jälkeen, ota yhteyttä.
 2. Rippileirin ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 1. tammikuuta – siihen asti rippileirin ilmoittautumisen voi perua vapaasti. 1.1. jälkeen laskutamme 10 % leirin hinnasta ja 1.4. jälkeen peruuttavilta laskutetaan 50 % leirin hinnasta. Rippileirin lasku lähetetään kuukautta ennen leirin alkua. Kuitenkin leirin voi perua esittämällä lääkärintodistuksen tai muun riittävän todistuksen force majeure -syystä.
 3. Ilmoittautumisen jälkeen ota yhteyttä paikalliseen Suomen ev.lut. kirkon seurakuntaan (kirkkoherranvirasto tai rippikoulutyöstä vastaava pappi) ja sovi heidän kanssaan miten rippileiriä edeltävä seurakuntaan tutustumisjakso suoritetaan. Jos nuorta ei ole tarkoitus konfirmoida, niin tämän jakson voi jättää väliin (mutta suosittelemme lämpimästi sen suorittamista). Jos nuorta ei ole kastettu, voi asiasta sopia leirin papin kanssa.
 4. Rippileiriä varten pyydämme nuorelta muutaman helpon ennakkotehtävän. Nämä voi ladata jo nyt: Ennakkotehtävät ripareille  Ennakkotehtävien palautuspäivämäärä on 1.4. Palautus tämän lomakkeen kautta.
 5. Leirien vanhempainillat ovat 12.4.2025.  Vanhempainilta järjestetään etäyhteydellä (Teams tai Zoom).
 6. Itse leiri kesällä ja konfirmaatio on leirin viimeisenä päivänä.
 7. Rippikoulun jälkeiseen nuorisotyöhömme voi tutustua näillä sivuilla. Suosittelemme kuuntelemaan Jeesus? -podcastia.

Vastauksia muutamiin yleisimpiin kysymyksiin

Vastaako teidän riparinne Suomen ev.lut. kirkon rippikoulua?
Kyllä. Nuorten Maailman rippileirit vastaavat kotiseurakuntasi rippileirejä.

Vaatiiko Nuorten Maailman rippileirille tulo paljon ylimääräistä vaivaa?
Ei vaadi.

Leirille ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen pääsystäsi leirille. Syksyn ja kevään aikana saat kaksi leirikirjettä, joissa kerrotaan mitä sinun tarvitsee tehdä ennen riparille tuloa. Ennen leiriä tehtäviä askareita kertyy käytännössä saman verran kuin jos menisit kotiseurakuntasi järjestämälle rippileirille.

Huomioithan, että ennen leiriä käydään omaan seurakuntaan tutustumisjakso, jonka sisällön, pituuden ja toteutustavan päättää paikallinen ev.lut.seurakunta. Me emme voi vaikuttaa tämän jakson sisältöön.

Miten Nuorten Maailman rippileirit eroavat paikallisseurakunnan rippileireistä?
Pääpiirteittäin Nuorten Maailman rippileirit ovat samanlaisia kuin paikallisseurakuntien riparit.

Joitakin eroja tosin on: Nuorten Maailman rippileirit ovat hieman pidempiä kuin suurin osa paikallisseurakunnan rippileireistä. Tämä mahdollistaa sen, että aikataulun ei tarvitse olla niin tiukka ja oppitunteja ei kerry yhdelle päivälle liiaksi asti.

Toinen iso ero liittyy leiriläisiin. Nuorten Maailman ripareille tulee nuoria ympäri Suomea, mikä mahdollistaa monien uusien ystävyyksien syntymisen.

Nuorten Maailman teemariparit eroavat tietenkin kaikista normaaleista ripareista siinä, että niiden aikatauluun on varattu aikaa leirin teeman mukaisille aktiviteeteille (esim.urheilu tai tanssi).

Millaisissa puitteissa leirit pidetään?
Pääosa rippileireistä pidetään Ryttylässä Kansanlähetysopistolla kauniin luonnon keskellä. Tällöin käytössä ovat ajanmukaiset ja viihtyisät Kansanlähetysopiston tilat. Samoissa tiloissa asustaa Kansanlähetysopiston opiskelijoita käytännössä ympäri vuoden.

Majoitus tapahtuu majoitusrakennuksessa 3-4 hengen huoneissa ja opiskelua varten on käytössä useampia luokkatiloja. Iltaohjelmien ja muiden yhteisten aktiviteettien toteuttamiseen löytyy myös isompia tiloja. Leirien konfirmaatiot toteutetaan pääosin Kansanlähetysopiston juhlasalissa. Tilojen puolesta leireille on siis mitä parhaimmat edellytykset.

Lappi-ripari lähtee matkaan Kansanlähetysopistolle ja palaa sinne leirin loppuajaksi. Myös konfirmaatio järjestetään Kansanlähetysopiston juhlasalissa. Lapin leirijaksolla majoitumme Tievatuvan leirikeskuksessa ja teltoissa maastojakson aikana. Lisätietoja löydät Lappi-riparin omalta sivuilta.

Käännytetäänkö täällä ihmisiä?
Ei käännytetä.

Uskomme että Jumala yksin voi synnyttää uskon ihmisessä, oli ihminen sitten nuori tai vanha.

Rippileiri on paikka, jossa jokainen nuori saa pohtia omaa suhdettaan Jumalaan ja siihen uskoon, johon hänet (useimmissa tapauksissa) on jo lapsena kastettu. Omalta osaltamme haluamme luoda tälle pohdinnalle parhaat mahdolliset puitteet, jossa nuoren on helppo kohdata elämää suurempia kysymyksiä.

Voiko riparillenne tulla vaikka ei kuuluisi Suomen Ev.lut. kirkkoon?
Kyllä voi.

Jokainen ripari-ikäinen nuori saa osallistua meidän rippileireillemme. Kirkkoon kuulumaton nuori saa seurakuntajakson ja rippileirin suoritettuaan todistuksen siitä, että hän on suorittanut rippileirin kokonaisuudessaan mutta häntä ei ole konfirmoitu. Mikäli nuori sitten myöhemmin päättäisi liittyä Suomen ev.lut. kirkkoon, niin rippikoulu olisi jo hänen osaltaan suoritettuna.

Faktoja Nuorten Maailman ripareista

 • Joka kesä noin 150 – 200 nuorta käy Nuorten Maailman rippikoululeirin.
 • Joka kesä tarjoamme normaalien riparien lisäksi myös mielenkiintoisia teemariparivaihtoehtoja.
 • Joka kesä ripareillamme häärii suuri joukko isosia, jotka ovat käyneet Nuorten Maailman isoskoulutuksen.
 • Joka kesä monet nuoret saavat vahvistua uskossaan tai löytää sen ensimmäistä kertaa.
 • Joka kesä joku on unohtanut hammasharjan kotiin leirille tullessaan.
 • Joka kesä on ikimuistoinen riparikesä!