Isosvalinnat

Iloisia uutisia! Valinnat on nyt tehty ja ne ovat tämän sivun lopussa!

Isosvalinnat ovat valmistuneet Kansanlähetyksen kesän 2019 rippileireille ja lastenleireille!

Huom 1: Joitakin isostäydennyksiä tehdään koko ajan kevään mittaan, joten vaikka et olisi nyt päässyt millekään leirille, niin on mahdollista, että sinua vielä kysytään mukaan jonkun toisen isosen peruuttaessa paikkansa. Tai on mahdollista, että sinua kysytään jollekin toisellekin leirille kuin sille, jolle olet jo päässyt.

Huom 2: Yövahteja ei ilmoiteta tässä, vaan heihin ollaan yhteydessä erikseen – eli jos olet hakenut myös yövahdiksi (tai ainoastaan yövahdiksi) mutta et tämän sivun mukaan ole päässyt leireille, niin sinuun saatetaan olla vielä yhteydessä yövahtitehtävien osalta myöhemmin.

Huom 3: Jos laitoit ruksin hakemuksessasi kohtaan, jossa ilmoitit toiveestasi päästä esim. jollekin kesän perheleirille tai muulle isoshaun ulkopuoliselle leirille, niin kyseisten leirien osalta sinuun otetaan mahdollisesti yhteyttä erikseen lähempänä leiriä. Kyseisten leirien valintoja ei tulla ilmoittamaan tällä sivulla.

Isosvalinnoissa on käytetty mm. seuraavia valintaperusteita:

  • Lähtökohtaisesti pyrimme tarjoamaan jokaiselle hakijalle sitä leiriä, jolle hän oli ensisijaisesti halunnut (ns. Ykkösvaihtoehto). Hakijamäärien vuoksi tämä ei kuitenkaan ollut aina mahdollista, minkä vuoksi tarjosimme suurimmalle osalle ykkösvaihtoehdostaan ulos jääneille jotain toista leiriä, jolle hän oli hakenut.
  • Tavoitteena oli tehdä jokaisesta isosryhmästä mahdollisimman toimiva kokonaisuus mm. saamalla kaikille leireille eri ikäisiä isosia (näin ollen päteviä hakijoita on saattanut jäädä myös leirien ulkopuolelle).
  • Valinnoissa on pyritty siihen, että kukaan hakija ei joutuisi olemaan kahta vuotta peräjälkeen pääsemättä millekään leirille isoseksi (näin ollen esim. joku kesällä 2018 rippileirille isoseksi päässyt nuori -tai jo monella leirillä isosena ollut vanhempi nuori- on mahdollisesti joutunut tänä vuonna luovuttamaan paikkansa sellaiselle, jolla ei tätä kokemusta ole vielä ollut).
  • Ensimmäisen vuoden isosille ei automaattisesti tarjota rippileiri-isoisuutta, sillä rippileirien isosvastuisiin valmistutaan vasta toisen isoskoulutusvuoden jälkeen. Osalle ensimmäisen vuoden isosista tämä mahdollisuus on kuitenkin auennut.
  • Useammalle kuin yhdelle leirille oli mahdollisuus päästä mm. seuraavista syistä.
    • Jos oli hakenut (toisena, kolmantena, neljäntenä, viidentenä vaihtoehtona) sellaisille leireille, joille oli vain hyvin vähän hakemuksia. Tällöin saattoi tulla valituksi ykköstoiveeseensa + jollekin toiselle leirille, jonne ei ollut tarpeeksi hakijoita.
    • Jos oli hakenut (toisena, kolmantena, neljäntenä, viidentenä vaihtoehtona) leireille, joille tarvittiin juuri kyseisen hakijan kaltaista nuorta täydentämään isostiimiä.

Jos et päässyt millekään leirille tänä kesänä tai et päässyt juuri toivomallesi leirille, niin älä ihmeessä jää sitä suremaan. Saatamme hyvinkin kysyä leirien ulkopuolelle jääneitä peruutuspaikoille kevään myötä.

Terveisin
Nuorten Maailman kevätruuhka

Katso isosvalinnat täältä

PDF, 95 kt