Kansanlähetys lähettää ensi kesänä (viikot 24–26) tiimin Itä-Euroopan muslimialueelle aktioon eli lyhytaikaiseen lähetystyöhön. Noin neljän miljoonan asukkaan maassa on vain 300–400 uudestisyntynyttä kristittyä. Aktiotiimin vastaanottajana toimii Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Anu sekä maassa toimiva yhteistyöjärjestö Pioneers.

Tiimi pääsee tutustumaan monikulttuuriseen työyhteisöön ja perehtymään sen tapaan toteuttaa lähetyskäskyä. Aktiossa opitaan myös hiukan paikallista kieltä ja kulttuuria sekä harjoitellaan Jeesuksesta jakamista. Tämän jälkeen laitetaan opittu käytäntöön.

Tiimiläisten tärkein päivittäinen tehtävä on rukoilla, että Jumala johdattaisi kohtaamaan ihmisiä, joiden sydäntä hän on jo valmistanut evankeliumille. Ja sitten lähdetään liikkeelle kohtaamaan ihmisiä. Katsotaan, miten Jumala johdattaa. Pääsemme palvelemaan ihmisiä rakkauden teoilla, joidenkin kanssa saatamme käydä syvällisiä hengellisiä keskusteluita, osalle saamme kertoa oman todistuksemme siitä mitä Jeesus meille merkitsee, joidenkin ihmisten puolesta ehkä pääset rukoilemaan ja joku saattaa haluta tutustua Jeesukseen.

Aktiotiimi saa kuulla paikallisten kristittyjen todistuksia siitä, miten Jeesus on heidät pelastanut ja heitä johdattanut. Tiimi myös rohkaisee pientä kristittyjen joukkoa omalla esimerkillään sekä tukemalla heitä oman maansa tavoittamisessa evankeliumilla. Suunnitelmissa on auttaa järjestämään lapsille ja nuorille päiväleirejä, palvella pieniä seurakuntia sen mukaan millaisia lahjoja tiimiläisillä on ja mitä tarpeita seurakunnista nousee. Myös lähetystyöntekijät ottavat mielellään apua vastaan arjessa, joten tiimi tulee olemaan osana heidänkin elämäänsä. Kesällä lämpötila voi nousta jopa +40 asteeseen, joten ohjelmaa muokataan sen mukaan, että on turvallista ja jaksetaan hyvin.

Kohdemaassa todella tuntee olevansa toisessa ajassa ja maailmassa, sillä sen monimuotoinen ja karu historia vaikuttavat edelleen vahvasti. Aktiomatka tarjoaa upeita mahdollisuuksia vaeltaa vuoristoissa keskellä rikasta luontoa, viettää aikaa ihanissa pienissä kahviloissa sekä nauttia monikulttuurisesta ilmapiiristä.

Aktion aikana huolehditaan riittävästä levosta sekä hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Tiimiläisten on mahdollista keskustella sekä tiiminvetäjän että lähetystyöntekijöiden kanssa kokemuksistaan ja pohdinnoistaan. Aktio on erityisen hyvää aikaa pohtia omaa suhdetta lähetystyöhön ja sen todeksi elämiseen omalla paikalla nyt ja tulevaisuudessa.

Aktiossa saat kasvaa suhteessasi Jeesukseen, oppia itsestäsi ja tiimikavereistasi, tutustua uusiin ihmisiin, löytää lahjojasi, oppia uutta kieltä ja kulttuuria, palvella paikallisia ihmisiä, rohkaista esimerkilläsi maan uskovia, oppia monikulttuurisesta tiimityöstä ja ehkä löytää oman kutsumuksesi lähetystyössä. Tärkeintä on kuitenkin, että saat elää todeksi Jumalan suunnitelmaa maailman tavoittamisesta evankeliumilla.

Olisitko valmis tarttumaan haasteeseen, jotta evankeliumi saa mennä eteenpäin?

Hae aktioon!