Haaste 29.12.2019 – 01.01.2020 Ryttylä KL-opisto

Haaste on perinteinen nuorten uudenvuodentapahtuma Ryttylässä.

Tulossa on laadukasta raamattuopetusta, hyvää musiikkia, kahvila, uusia kavereita, Mikko Nikula, Olli Helenius Band, uudenvuoden yömessu ja -saunat, ilotulitus…

Tarkempi ohjelma julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtumaa!

Haaste+ alkaa jo 29.12.

Vietä Ryttylässä yksi lisäpäivä! Plussalaiset pääsevät kurkistamaan Nuorten Maailman kulisseihin ja osallistumaan leirivalmisteluihin; ohjelmassa on kahvilan rakentamista, illanistujaisten valmistelua, esirukousta yms. maustettuna uusilla ja vanhoilla kavereilla, hyvällä raamattuopetuksella, yhdessä laulamisella, maistuvalla ruualla ja tietenkin saunomisella!

Ilmoittaudu Haaste+ & Haaste
Ilmoittaudu pelkkään Haasteeseen

Ilmoittaudu talkoisiin →

Ilmoittaudu vastuunkantajaksi →

Mitä Haaste maksaa?

  • Haaste+ ja Haaste 29.12.–1.1. 75 €
  • Pelkkä Haaste 30.12.–1.1. 65 €

Haaste-tapahtuman viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 13.12.

Hinta sisältää majoituksen, ohjelman ja ruokailut. Leirihintaan kuuluu myös 31.12. iltatilaisuus, johon on merkitty irtolippuhinta. Iltatilaisuudessa esiintyy Olli Helenius band. Irtolippuhinta ovat niitä kävijöitä varten, jotka pistäytyvät tapahtuman vieraina vain tässä yhdessä tilaisuudessa.

Leirin maksetaan paikan päällä heti ilmoittautumisen yhteydessä maksukortilla tai käteisellä. Meillä käyvät käteisen lisäksi myös tavallisimmat pankki- ja luottokortit, mukaan lukien Visa Electron.

Haaste Ryttylässä 29.12.2019-1.1.2020

Alennukset

1) Haaste-leirin alennushinta (sisarukset, työntekijöiden lapset, seurakuntaryhmät, Lapista tulijat):

  • 12.-1.1. Haaste –ja Haaste+ 60 €

Kuka saa leirin alehintaan?

  • Sisarukset: Ensimmäinen sisarus maksaa täyden hinnan ja loput alehinnan. Voitte itse valita kuka teistä maksaa täyden hinnan.
  • Kansanlähetyksen työntekijöiden lapset.Ei koske lastenlapsia.
  • Seurakuntaryhmien jäsenet. Ekakertalaisten kannattaa toki ennemmin valita Ekaa kertaa Ryttylässä -tarjous.
  • Lapista tulevat leiriläiset

2) Ekaa kertaa Ryttylässä -tarjous:

  • 12.-1.1. Haaste –ja Haaste+ 40 €

Kuka saa leirin Ekaa kertaa Ryttylässä –hintaan?

  • Saat tämän alennuksen, jos osallistut ekaa kertaa Nuorten Maailman nuortenleirille Ryttylässä!

Ikäraja

Leiriläisiksi otamme 15-19–vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia.

Mitä mukaan?

Pakkaa mukaan Raamattu, makuupussi tai lakanat, hammasharja ja vaihtovaatteita. Pakkaa sen verran, että jaksat kantaa laukun Ryttylän juna-asemalta, mikäli tulet junalla (1 km).

Jätä päihteet ja raketit kotiin

Haaste on päihteetön tapahtuma. Alkoholin ja huumaavien aineiden tuominen Kansanlähetysopiston alueelle on kielletty.

Leirillä järjestetään oma ilotulitus – jätä siis paukut ja muut papatit kotia!

Milläs minä pääsen Ryttylään?

Emme järjestä kuljetuksia Riihimäen tai Ryttylän juna-asemille, koska Ryttylään pääsee niin näppärästi sekä junalla että bussilla. Juna-aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi ja bussit matkahuolto.fi. Bussit Riihimäeltä lähtevät aivan rautatieaseman vierestä.

Erityisruokavaliot

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään ruokavaliot ja -allergiat. Ruokalassa erityisruoat eivät ole yleensä linjastolla muiden ruokien yhteydessä – joten mikäli olet ilmoittanut tarvitsevasi erityisruokavaliosi mukaista ruokaa, niin löydät oman ruokasi yleensä sivupöydältä keittiön oven vierestä. Mikäli et löydä ruokaasi, niin kysy rohkeasti ruokaasi keittiön puolelta.

Jos olet moniallerginen, tai sinulla on muuten hyvin tarkka ruokavalio, niin laita ilmoittautumislomakkeen täyttämisen lisäksi sähköposti keittiöllemme keittio@sekl.fi.

Muista mainita viestissä minä päivänä tulet ja milloin lähdet, jotta keittiö ei tee turhaan vain sinulle erityisruokaa päivälle, jolloin et ole paikalla.

Majoittuminen

Majoitusta on lähetyskeskuksen rakennuksissa ja tarvittaessa myös läheisellä koululla.

Sisämajoitukseen kuuluu patja (lisäksi myös peitto ja tyyny, jos ne ovat tarpeen), joten riittää, että pakkaat mukaan makuupussin, tyynyliinan ja aluslakanan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa koko lakanasetin.

Jos tarvitset terveydellisistä syistä jonkin tietyn majoitustilan, mainitse asiasta ilmoittautumislomakkeessa.

Nuorten Maailman leireillä tytöt ja pojat nukkuvat eri huoneissa. Samassa rakennuksessa majoittuvat saavat valita huonekaverinsa itse. Jos kavereiden kanssa nukkuminen ei kuitenkaan suju rauhallisissa merkeissä edes asiasta huomauttamisen jälkeen, yövahdeilla on oikeus siirtää pulisevista ja mölisevistä huoneista joku nukkumaan toiseen huoneeseen tai käytävälle.

Talkoisiin?

Tapahtumaan otetaan talkoolaisia erilaisiin palvelutehtäviin. Meillä on hommia tiskareille, siivoojille, yövahdeille (tähän tarvitset 18 vuotta elämänkokemusta), parille ensiaputalkoolaiselle ja yleistalkoolaiselle. Kuuden tunnin työpäivää vastaan saat sen päivän ohjelman, ruuan ja majoituksen veloituksetta!

Voit ilmoittautua talkoolaiseksi NM:n sivuilla. Talkoolaisille tapahtuma on maksuton.

Talkoopaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Talkoisiin otetaan ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneitä , koska talkoolaiset tekevät “ihan oikeita” töitä. Jos haluat olla mukana rakentamassa yhteistä leiriä, ilmoittaudu talkoisiin – sinua tarvitaan!

Leirin viimeinen ilmoittautumispäivä koskee myös talkoolaisia ja vastuunkantajia.

Hoi nuori aikuinen! Tuntuuko siltä, että perustalkoot on jo nähty ja haluaisit kasvaa vastuunkantajana – ehkä kokeilla jotain isompaa tai uutta vastuuta Haasteessa? Ota yhteyttä Ismo Vettenrantaan

Lisätiedot ja tiedustelut: ismo.vettenranta@sekl.fi tai 044-4477861.