Olet tervetullut mukaan kolmenlaisiin nuorten Nuottailtoihin, joka torstai klo 18.00 Lutherin kirkolle (vuorikatu 37).

 

NUOTTAOLOILLOISSA otetaan rennosti ja vietetään aikaa mm. yhdessä pelaten, syöden, musisoiden ja jutellen. Illan lopuksi on iltahartaus.

NUOTTAILLOISSA on raamattuopetushetki, lauluja, leikkejä, iltapalaa, keskusteluja ja iltahartaus.

NUOTTARAAMIKSISSA nuoret keskenään kokoontuvat pitämään raamattupiiriä ja kokemaan
yhteyttä.

(n) –merkintä ohjelman perässä tarkoittaa, että tuo näihin iltoihin jotakin pientä nyyttärisyötävää. Talo tarjoaa teen ja mehun.

Illat järjestää yhdessä Kansanlähetys, Sley ja Opko.

Illat on suunnattu 14-19 –vuotiaille.

SYKSY 2017

ELOKUU

TO 31.8. klo. 17-21.30 Nuotta Kesäilta Tuohirannassa. Lähdemme klo. 17.00 Lahden Lutherin kirkon(vuorikatu 37)edestä kimppakyydein kohti Tuohirannan kesäkotia. os. Tuohijärventie 260, 15700 Lahti. Matkaa Lahden keskustasta n. 15 km. Aloitamme illan klo. 17.30 kahvittelulla, ja yhteisellä sanantutkistelulla, jonka jälkeen voivat halukkaat nostaa vielä hien pintaan pelaamalla lentopalloa ennen saunomista ja uimista. Pojilla ja tytöillä on omat saunat.  Saunan jälkeen tarjolla iltapalaa. Ota mukaan: uimapuku ja pyyhe. Järjestää:  Kansanlähetys, Sley  ja Opko. Illan yhteyshenkilöt: Samuli Luomaranta, Sley,0447224223, Olli Lehmonen, Opko, 0404163714. Tule ja tuo ystäväsi mukaan iltaan!

SYYSKUU

TO 7.9. Nuottailta, Pitsailta

TO 14.9. Nuottaraamis

PE -SU 15.-17.9. Nuorten Pointti-leiri Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:  http://nm.fi/pointti/

TO 21.9. Nuottaoloilta

TO 28.9. Nuottailta

LOKAKUU

TO 5.10 Nuottaraamis

TO 12.10 Nuottaoloilta

TO 19.10 Nuottailta

LA 21.10. klo. 18 Lahti Hope –tapahtuma, Lahden kristityt nuoret yhdessä, Paikka: Wanha Walimo, Vesijärvenkatu 25. Katso tarkemmat tiedot lähempää täältä: https://www.facebook.com/lahtihope/?fref=t

TO 26.10 Nuottaraamis ja Suomi 100v. Itsenäisyysgaalan suunnitteluilta yhdessä nuorten aikuisten kanssa. Paikka: Lutherin kirkko 37

PE-SU 27.-29.10.2017 ISKO I -isoskoulutusviikonloppu Ryttylässä. Nuorten Maailman Isoskoulutuksessa järjestämme omat kanavat ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden isosille. Näin opit joka vuosi uusia tietoja ja taitoja isosena toimimisesta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://nm.fi/isko/

MARRASKUU

TO 2.11. Nuottaoloilta

TO 9.11. Nuottailta

TO 16.11. Nuottaraamis

PE-SU 17.–19.11. Maata Näkyvissä -festarit, Turku, https://www.maatanakyvissa.fi/

TO 23.11. Nuottaoloilta

TO 30.11. Nuottailta ja Itsenäisyysgaalan valmistelutalkoot

JOULUKUU

LA 2.12. klo. 18.00 Nuorten ja nuorten aikuisten Suomi 100v. Itsenäisyysiltagaala, Kirkkokatu 5 juhlasali, Juhlava pukeutuminen

TO 7.12. Nuottaraamis

LA 9.12. klo. 21.30 Lahti Hope- joulutapahtuma, Lahden kristityt nuoret yhdessä. Katso tarkemmat tiedot lähempää täältä: https://www.facebook.com/lahtihope/?fref=ts

TO 14.12. Joulujuhla

TERVETULOA ja ota ystäväsikin mukaan!!

Lahden nuotta illat facebookissa facebook logo

Illoissa mukana:

  samuli_luomaranta  
Milka Ikäläinen,
VapaaehtoistyöntekijäKansanlähetys
0440708127
Samuli Luomaranta,
SLEY
samuli.luomaranta@sley.fi
044 722 4223
Olli Lehmonen
OPKO
olli.lehmonen@opko.fi
040 4163714

Isoskoulutus

 

Nuorten Maailman Isoskoulutuksessa järjestämme omat kanavat ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden isosille. Näin opit joka vuosi uusia tietoja ja taitoja isosena toimimisesta. Koulutuksen painopisteet ovat käytännön tilanteiden harjoittelussa, yhteisessä keskustelussa ja hyvässä raamattuopetuksessa.

Koulutus tapahtuu kahden viikonlopun aikana, joista ensimmäinen on lokakuussa ja toinen tammikuussa. Ensimmäisen vuoden isosten kanssa keskitytään syksyn koulutuksessa isosen roolin ja tehtävien pohtimiseen ja kevään koulutuksessa puolestaan enemmän käytännön leiritilanteiden ratkomiseen.

Isosuuden lisäksi on muitakin tapoja palvella ja toimia vastuussa Nuorten Maailman tapahtumissa. Siksi tarjoamme ISKO:ssa myös: houseband- tai tekniikkakoulutuksen.

Houseband-koulutus

Houseband -koulutus avaa sinulle oven Nuorten Maailman houseband-toimintaan. Luvassa on kehittymistä bändisoittajana, tai laulajana ja tietysti kristittynä nuorena muusikkona. Voit hakea houseband-koulutukseen, jos sinulla on riittävät taidot musisointiin bändissä.

Tekniikkakoulutuksessa

Tekniikkakoulutuksessa tutustut projisointiin, valoihin ja äänentoistoon liittyviin kamoihin ja tehtäviin. Tekniikan ihmeosaajat kouluttavat koko ajan uusia tyyppejä, jotka tekevät Nuorten Maailman tapahtumista audiovisiaalisesti laadukkaita. Voit hakea tekniikkakoulutukseen, jos vain intoa riittää sinulla on kiinnostusta tekniikkaan.

ISKO I 27.-29.10.2017

Syksyn viikonlopun ohjelma julkaistaan Pointti-leirin jälkeen www.nm.fi -sivustolla.

Hinta: Sunnuntaihin 15.10.2017 mennessä ilmoittautuneet: 55 euroa. Myöhemmin ilmoittautuvat 65 euroa. (Hintaan sisältyy majoitus, ruokailut, leiriohjelma ja tapaturmavakuutus).
Paikka: Kansanlähetysopisto, Opistotie 1, Ryttylä (Hausjärvi).
Ilmoittautuminen: Avautuu tällä sivulla syyskuussa Pointti-leiriviikonloppuna.

ISKO II 26.-28.1.2018

Kevään viikonlopun ohjelma julkaistaan www.nm.fi -sivustolla vuodenvaihteessa.

Hinta: Sunnuntaihin 14.1.2018 mennessä ilmoittautuneet: 55 euroa. Myöhemmin ilmoittautuvat 65 euroa. (Hintaan sisältyy majoitus, ruokailut, leiriohjelma ja tapaturmavakuutus).
Paikka: Kansanlähetysopisto, Opistotie 1, Ryttylä (Hausjärvi).
Ilmoittautuminen: Avautuu tällä sivulla vuodenvaihteessa.

Ohjeistusta: Viikonloppuleireille on hyvä ottaa vaatteita sekä rentoon sisälläoloon että sotkuisempiin ulkopeleihin. Mukaan kannattaa ottaa myös oma pyyhe, lakanat (tai makuupussi ja tyynyliina), normaalit hygieniavälineet, hieman rahaa kioskia varten ja Raamattu.

Viikonlopuista ei lähetetä erikseen hyväksymistietoa eikä leirikirjettä, vaan paikalle voivat tulla kaikki ilmoittautuneet.

Lisätietoa:
riparit@sekl.fi
044-3093510

Kohtaamispaikka – Jumalanpalvelusyhteisö sinulle nuori

kohtaamispaikka

Kohtaamispaikkatoiminnan ytimenä ovat yhteiset kokoontumisemme joka toinen sunnuntai klo 16 Joutjärven kirkossa. Kohtaamispaikka on seurakuntayhteyttä kaikenikäisille. Pyrimme luomaan muodoltaan nykyaikaan istuvan, avoimen ja luonnollisen ilmapiirin ja vuorovaikutuksen.  Haluamme olla avoimia Jumalan Pyhän Hengen vaikutukselle ja ohjaukselle.

Iltapäivämme sisältönä ovat mm. raamatunopetusosio, laulu-, rukous ja ylistysosio, keskinäinen jakaminen, esirukouspalvelu sekä kerran kuukaudessa ehtoollinen. Yhteisen aloituksen jälkeen on eri-ikäisille lapsille omaa ohjelmaa – alle kouluikäisille, koululaisille ja varhaisnuorille omat ohjelmansa. Iltapäiväämme kuuluu myös ohjelman jälkeinen tarjoilu sosiaalisen seurustelun merkeissä.

Kohtaamispaikkaa ovat rakentamassa Päijät-Hämeen Kansanlähetys sekä Kohtaamispaikka ry

Kohtaamispaikkojen aiheet ja ajankohdat löydät Kohtaamispaikan nettisivuilta: http://kohtaamispaikka.info/

Tervetuloa mukaan!

Nuorille leirejä, huikeita tapahtumia ja opintolinjoja ympäri vuoden Kansanlähetysopistolla

 

3 NUORET

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä, jonne voit mennä kätevästi Lahdesta vaikka junalla, järjestetään ympäri vuoden upeita leirejä ja rippikouluja, huikeita tapahtumia ja mahtavia erilaisia opintolinjoja.

Kaikilla Kansanlähetysopiston linjoilla perehdytään Raamattuun – uskomme perustaan. Voit opiskella myös lähetys- ja nuorisotyötä. Lukukaudet alkavat elokuun lopulla ja tammikuussa. Opiskelu kestää linjasta riippuen 1–2 lukukautta, poikkeuksena kansainvälisyyslinja, jossa opiskelun voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Katso suoraan Kansanlähetysopiston nettisivuilta lisätietoja opintolinjoista http://kansanlahetysopisto.fi/

Nuorten maailma järjestää leirejä, rippikouluja ja tapahtumia Kansanlähetysopistolla ympäri vuoden, joihin kaikkiin olet erittäin tervetullut mukaan. Tarkempaa tietoa Nuorten maailman toiminnasta löydät täältä http://nm.fi/

Nuotta.com – media, jonka nuoret tekevät itse

 4 NUORET

Nuotta on aidosti nuorten aikakauslehti, radio, uutisblogi ja TV nuorille. Tutustu ihmeessä tarkemmin tähän upeaan nuorten kristilliseen mediaan https://nuotta.com/

 

Lahti Hope: Lahden kristityt nuoret yhdessä

Lahti Hope on Lahden eri seurakuntien nuorten ja nuorten aikuisten yhteinen toimintamuoto, joka kokoaa yhteen sekä eri seurakuntien nuorisotyöntekijät että nuoret. Kansanlähetys nuorineen on mukana Lahti Hope -yhteistyössä.

Olet tervetullut mukaan Lahti Hope -tapahtumiin, joita järjestämme noin neljä vuodessa.

Tarkempaa tietoa saat Lahti Hopen nettisivuilta http://www.lahdenkristittyjenyhteys.fi/lahtihope/

Lahti Hope on myös facebookissa.