Mikä on Nuorten Maailma?

“Jokainen nuori kuulee evankeliumin ja kohtaa Jeesuksen”

Näkymme on, että jokainen nuori kuulisi evankeliumin ja kohtaisi Jeesuksen. Siksi järjestämme valtakunnallisia tapahtumia ja leirejä, koulutusta, kouluvierailuja sekä säännöllistä viikko­toimintaa eri-ikäisille nuorille ja nuorille aikuisille ympäri Suomea. Keskeistä kaikessa toiminnassamme on Raamattu, lähetystyö sekä nuorten tukeminen, innostaminen ja aktivoiminen.

Nuorten Maailma on osa Suomen Ev.lut. Kansanlähetystä.
SEKL:n visio on: “Raamattu rakkaaksi – evankeliumi kaikille”.

Lue lisää Kansanlähetyksestä

Nuorten Maailma on nuorten maailma!

Nuorten Maailma ei ole täyden palvelun ohjelmatoimisto, vaan passiivisen kuluttamisen sijaan järjestämme nuorille puitteet mielekkäälle toiminnalle. Annamme nuorille vastuuta erilaisten tehtävien muodossa ja tarjoamme mahdollisuuden löytää omia vahvuuksia ja kasvaa vastuun­kantajina.

Nuorten keskuudestaan valitsema ideointifoorumi suunnittelee ja kehittää toimintaamme yhdessä työntekijöiden kanssa. Nuoria toimii vastuutehtävissä muun muassa leireillä isosina, äänentoistossa & tekniikassa, rukouspalvelussa, raamattupiirien vetäjinä, kerhonohjaajina, lavasteiden rakentamisessa, kahvilassa, siivoojina, juontajina, puhujina, housebandissa, roudaajina, ensiavussa, tiskareina ja autokuskeina.

Löydä sinun paikkasi

 

Kansanlähetyksen arvot

1. Uskollisuus

 • Olemme uskollisia Jumalan sanan totuudelle ja ylösnousseen Jeesuksen seurakunnalleen antamalle lähetystehtävälle.
 • Arvostamme herätyskristillisiä juuriamme.

2. Perheystävällisyys

 • Olemme kaikki yhdessä Jumalan perheväkeä.
 • Haluamme nähdä sukupolvien kasvavan yhdessä uskossa.
 • Perheissä uudet sukupolvet kasvatetaan Kristuksen tuntemiseen ja seuraamiseen.
 • Tuemme perheitä ja avioliittoa.

3. Palvelualttius

 • Vastaamme lähimmäistemme hengellisiin ja aineellisiin tarpeisiin arjen keskellä.
 • Olemme palveleva ja rukoileva yhteisö.
 • Annamme elämämme alttiiksi lähimmäistemme hyväksi.
 • Etsimme ja kokeilemme palvelun ja kristillisen todistuksen uusia muotoja.
 • Rakastamme, koska Kristus on rakastanut meitä.

4. Laadukkuus

 • Arvostamme vastuunkantajiemme ja työntekijöidemme luotettavuutta, lahjoja, monimuotoista osaamista ja kokemusta.
 • Pidämme tärkeänä ammatillista osaamista työyhteisöissämme.
 • Toimimme suunnitelmallisesti, arvioimme ja kehitämme toimintaamme.
 • Toimimme vastuullisesti ja ihmisläheisesti.

5. Läpinäkyvyys

 • Viestimme avoimesti, keitä olemme ja mitä teemme.

Mihin uskomme?

Jumala on luonut maailman. Jumala loi ihmiset rakkautensa kohteeksi ja antoi heille kyvyn tehdä vapaita valintoja. Kaikki, mitä Jumala teki, oli hyvää. Ihminen valitsi kapinan Jumalaa vastaan ja päästi samalla maailmaan synnin. Ihmisistä tuli syntisiä. Synti laittoi ihmisen välit poikki Jumalan kanssa.

Jumala on oikeudenmukainen. Hän ei katso sormiensa läpi pienintäkään syntiä. Kuitenkaan Jumalan rakkaus ei loppunut siihen, että ihminen lankesi syntiin. Kapinasta seurasi rangaistus, jonka kantoi ihmisten sijaan Jumalan ainoa poika Jeesus Kristus. Jeesus kuoli ihmisten puolesta ristillä n. 2000 vuotta sitten. Jeesuksen vuoksi kuka tahansa, joka aidosti pyytää syntejään anteeksi Jumalalta, voi luottaa siihen, että Jumala antaa ne anteeksi.

Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Hän on nyt taivaassa. Tämän maailman loppuessa Jumala herättää ihmiset kuolleista ja Jeesus tuomitsee heidät oikeudenmukaisesti. Jeesuksen omat pääsevät Jumalan luo. Ne, jotka ovat kääntäneet selkänsä Jeesukselle ja Jumalan valmistamalle pelastukselle, jatkavat valitsemaansa tietä ikuiseen eroon Jumalasta.

Vastustamme tuhlausta. On hirveää haaskausta, että ihmisiä menee kadotukseen kaikki synnit sovitettuina! Jeesuksen paluuta odotellessa kutsumme kaikkia suostumaan siihen sovintoon, jonka Jumala on Jeesuksen kautta valmistanut.  Ihmisen ei tarvitse yrittää miellyttää Jumalaa uskonnollisilla suorituksilla ja rituaaleilla. Jeesus on jo täyttänyt kaikki Jumalan vaatimukset ja sovittanut syntimme! Tämä iloinen uutinen on tarkoitettu kaikille ihmisille ja sitä kutsutaan evankeliumiksi.

Kiinnostuitko? Harkitsetko Jeesuksen seuraamista? Haluatko kasvaa uskossa?

Ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihimme! Tutustu avoimin mielin oman paikallisseurakuntasi ja kristillisten järjestöjen toimintaan. Kysy lisää uskovilta kavereilta. Avaa Raamattu ja pyydä, että Jumala puhuisi sinulle sen kautta ja herättäisi uskon.

Jeesus lupaa kaikille etsijöille Uudessa Testamentissa: “Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.”

Olet tervetullut toimintaamme!