Mikä on Nuorten Maailma?

“Jokainen nuori kuulee evankeliumin ja kohtaa Jeesuksen”

Näkymme on, että jokainen nuori kuulisi evankeliumin ja kohtaisi Jeesuksen. Siksi järjestämme valtakunnallisia tapahtumia ja leirejä, koulutusta, kouluvierailuja sekä säännöllistä viikko­toimintaa eri-ikäisille nuorille ja nuorille aikuisille ympäri Suomea. Keskeistä kaikessa toiminnassamme on Raamattu, lähetystyö sekä nuorten tukeminen, innostaminen ja aktivoiminen.

Nuorten Maailma on osa Suomen Ev.lut. Kansanlähetystä. SEKL:n missio on alusta alkaen ollut ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”. Visiomme voisi sanoittaa myös näin: Kansanlähetys on dynaaminen, seurakuntayhteyden tarjoava luteri­lainen herätysliike ja lähetysjärjestö, joka tunnetaan tavoittavasta evanke­lioimistyöstään, vahvasta raa­mattu­opetuksestaan ja evankeliumin julistamisesta siellä, missä Kristusta ei tunneta.

Lue lisää Kansanlähetyksestä

Nuorten Maailma on nuorten maailma!

Nuorten Maailma ei ole täyden palvelun ohjelmatoimisto, vaan passiivisen kuluttamisen sijaan järjestämme nuorille puitteet mielekkäälle toiminnalle. Annamme nuorille vastuuta erilaisten tehtävien muodossa ja tarjoamme mahdollisuuden löytää omia vahvuuksia ja kasvaa vastuun­kantajina.

Nuorten keskuudestaan valitsema ideointifoorumi suunnittelee ja kehittää toimintaamme yhdessä työntekijöiden kanssa. Nuoria toimii vastuutehtävissä muun muassa leireillä isosina, äänentoistossa & tekniikassa, rukouspalvelussa, raamattupiirien vetäjinä, kerhonohjaajina, lavasteiden rakentamisessa, kahvilassa, siivoojina, juontajina, puhujina, housebandissa, roudaajina, ensiavussa, tiskareina ja autokuskeina.

Löydä sinun paikkasi

Kansanlähetyksen arvot

1. Luottamus Raamattuun

 • luotamme koko Raamattuun kolmiyhteisen Jumalan antamana ilmoituksena
 • sitoudumme Raamatun opilliseen ja eettiseen opetukseen
 • tunnustamme Kristuksen ainutlaatuisuuden Raamatun ydinsanomana

2. Kaikkien oikeus evankeliumiin

 • kunnioitamme kaikkia ihmisiä luotuina, langenneina ja lunastettuina
 • tehtävämme on julistaa Kristusta kaikille luoduille
 • herätys ja lähetys kuuluvat yhteen

3. Usko ja seurakuntayhteys

 • painotamme henkilökohtaista uskoa ja elävää kristillisyyttä
 • tarjoamme hengellisen kodin näkyymme ja arvoihimme sitoutuneille
 • korostamme Raamatun opiskelua kristittynä kasvamisessa

4. Yhteinen pappeus

 • korostamme, että kaikki uskovat ovat Kristuksen pappeja ja varustamme heitä sen mukaiseen toimintaan
 • tunnustamme yhteiseen pappeuteen perustuvan paimenviran
 • rohkaisemme uskovia työnäkyymme ja yhteisömme hoitamiseen

5. Ennakkoluulottomuus ja yhteistyökyky

 • uskomme Jumalan sanan rajattomaan voimaan
 • käytämme sekä koeteltuja että nykyaikaisia työmuotoja
 • olemme yhteistyökykykyisiä

Mihin uskomme?

Jumala on luonut maailman. Jumala loi ihmiset rakkautensa kohteeksi ja antoi heille kyvyn tehdä vapaita valintoja. Kaikki, mitä Jumala teki, oli hyvää. Ihminen valitsi kapinan Jumalaa vastaan ja päästi samalla maailmaan synnin. Ihmisistä tuli syntisiä. Synti laittoi ihmisen välit poikki Jumalan kanssa.

Jumala on oikeudenmukainen. Hän ei katso sormiensa läpi pienintäkään syntiä. Kuitenkaan Jumalan rakkaus ei loppunut siihen, että ihminen lankesi syntiin. Kapinasta seurasi rangaistus, jonka kantoi ihmisten sijaan Jumalan ainoa poika Jeesus Kristus. Jeesus kuoli ihmisten puolesta ristillä n. 2000 vuotta sitten. Jeesuksen vuoksi kuka tahansa, joka pyytää syntejään anteeksi Jumalalta, voi luottaa siihen, että Jumala antaa ne anteeksi.

Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Hän on nyt taivaassa. Tämän maailman loppuessa Jumala herättää ihmiset kuolleista ja Jeesus tuomitsee heidät oikeudenmukaisesti. Jeesuksen omat pääsevät Jumalan luo. Ne, jotka ovat kääntäneet selkänsä Jeesukselle ja Jumalan valmistamalle pelastukselle, jatkavat valitsemaansa tietä ikuiseen eroon Jumalasta.

Vastustamme tuhlausta. On hirveää haaskausta, että ihmisiä menee kadotukseen kaikki synnit sovitettuina! Jeesuksen paluuta odotellessa kutsumme kaikkia suostumaan siihen sovintoon, jonka Jumala on Jeesuksen kautta valmistanut.  Ihmisen ei tarvitse yrittää miellyttää Jumalaa uskonnollisilla suorituksilla ja rituaaleilla. Jeesus on jo täyttänyt kaikki Jumalan vaatimukset ja sovittanut syntimme! Tämä iloinen uutinen on tarkoitettu kaikille ihmisille ja sitä kutsutaan evankeliumiksi.

Kiinnostuitko? Harkitsetko Jeesuksen seuraamista? Haluatko kasvaa uskossa?

Ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihimme! Tutustu avoimin mielin oman paikallisseurakuntasi ja kristillisten järjestöjen toimintaan. Kysy lisää uskovilta kavereilta. Avaa Raamattu ja pyydä, että Jumala puhuisi sinulle sen kautta ja herättäisi uskon.

Jeesus lupaa kaikille etsijöille Uudessa Testamentissa: “Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.”

Olet tervetullut toimintaamme!