Ratsastus

Ratsastuspajassa pääpaino on hyvän istunnan ja kouluratsastuksen treenaamisella, mutta kokeilemme myös ajamista, maastakäsittelyä, puomeja tai esteitä ja monenlaisia tasapainoharjoituksia ponileikkejä unohtamatta.

Viime kesän leirillä teoria- ja hevosenhoito-osuudet keskittyivät hevosen ja ihmisen väliseen kommunikaatioon sekä hevosen luontaiseen käyttäytymiseen. Tänä vuonna perehdytään hevosten erilaisiin varusteisiin ja niiden käyttötarkoituksiin. On hyvä, jos pajaan osallistuvalla on jo ratsastuksen perustaidot hallinnassa, mutta myös ihan aloittelijan kannattaa rohkaistua mukaan!

Pajatunnit pidetään Turengissa sijaitsevalla Mennin tallilla, jonka auttavaisesta ja lämminhenkisestä ilmapiiristä olemme saaneet nauttia jo useana vuonna. Osallistujat jaetaan tehtävien mukaan tasoryhmiin, joten myös pitemmälle edistyneet harrastajat ovat tervetulleita. Tallin hevoset ovat hyvin koulutettuja ja luotettavia, joten kaikille löytyy varmasti oman tasoinen ratsu.

Mukaan kannattaa ottaa omat ratsastusvarusteet (kypärä, hanskat, sopivat kengät ja housut), tarvittaessa tallilta saa kypärää lainaksi. Ratsastus on ulkoilmalaji, joten kaikenlaisiin säihin kannattaa varautua. Huom! Ratsastuspajalaisten leirihintaan lisätään 120 euron heppalisä.

Pajaopettajana toimii ratsastuksenopettaja, IV-tason kouluratsastustuomari Ulla Kujanpää Parikkalasta. Ulla on ollut intohimoinen hevosharrastaja lapsesta saakka. Tällä hetkellä, omalla kotitallilla, Peltolan Ratsutilalla, asustaa 11 hevosta. Hevosten ja muun eläinkatraan lisäksi Ullan arjen täyttävät aviomies Lassi, 6-vuotias Taimi, 4-vuotias Liina sekä pieni Voitto-vauva. Peltolan Ratsutilan kotisivuille voi kurkistaa osoitteessa peltolanratsutila.fi.

 

 

Life on kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja niiden Antajasta. Kaupan päälle Nuorten Kesä -festarit!

Lue lisää Life-leiristä »