Esiintyvä artisti

Haluatko koskettaa ihmisiä laulun ja esiintymisen keinoin? Kaipaatko lempeää vetoapua ulos kuorestasi? Osaatko ottaa mikrofonista kaiken irti äänitystilanteessa? Entä livenä lavalla?

Esiintyvä artisti –pajassa opettelemme valitsemaan omalle äänelle ja esiintymistyylille sopivia lauluja treenaten samalla lavaesiintymistä ja ilmaisua. Tutustumme myös äänittämiseen ja laulunkirjoittamiseen.

Esiintyvän artistin urassa on monta puolta; esiintymistä sekä yksin että osana ryhmää, biisien nauhoittamista ja laulunkirjoittamista. Tarvitaan sekä kykyä eläytyä ja heittäytyä ilmaisemaan erilaisia tunteita että teknisiä taitoja vaikkapa mikrofonin taltuttamiseen. Perehdymme myös siihen, miten kehittää itseään esiintyjänä sekä henkisesti että fyysisesti!

Esiintyvä artisti on paja sinulle, jolla on jo perustiedot laulamisesta ja esiintymisestä (mahdollisesti myös laulunkirjoittamisesta) ja olet motivoitunut kehittämään taitojasi edelleen. Pajassa työskennellään sekä yksin että yhdessä. Osa henkilökohtaisesta ohjauksesta toteutetaan koko ryhmän edessä, jotta kaikki voivat oppia toisiltaan.

Onko sinulla suosikkilauluja, joita laulat aina suihkussa tai kuuntelet volyymit kaakossa? Pajaopetusta varten ota mukaasi kolme kappaletta, joita rakastat laulaa ja esittää! Nämä laulut toimivat pohjana ja perustana Life-viikon työskentelylle. Tuo myös muistiinpanovälineet sekä kitara tai pieni kosketinsoitin kuulokkeineen (jos siis sellaista soitat).

Tule ideoidesi ja unelmiesi kanssa, meillä tulee olemaan mahtava leiriviikko!

Pajaope Alexa James kasvoi kirkkokuorossa laulaen ja alkoi käydä laulutunneilla 12-vuotiaana. Laulamisen ohella Alexa kävi myös piano-, kitara- ja laulunkirjoitustunneilla.

”Isosiskoni lauloi ja sitä kautta innostuin laulamisesta. Huomasin, että minulla on lahjoja, joita voin alkaa kehittää. Rakkaus live-esiintymiseen, rohkeus kokeilla uusia asioita ja sinnikkyys tehdä töitä on tuonut minut siihen pisteeseen, jossa nyt olen – elätän itseni musiikillani ja lauluäänelläni.”

Myöhemmin hän opiskeli eri yliopistoissa ja toisen asteen oppilaitoksissa klassista laulua, ääninäyttelemistä ja musiikkialan kaupallista puolta. Alexa on valmistunut esiintyväksi laulajaksi Belmontin yliopistosta (Nashville, Tennessee). Laulamisen lisäksi Alexa tekee töitä myös näyttelijänä.

Alexa on äänittänyt seitsemän studioalbumia, kirjoittanut listaykköseksi nousseen laulun ja viisi muuta top 10 kohonnutta laulua ja keikkaillut ympäri maailmaa. Alexan musiikkia käytetään myös elokuvissa ja televisiossa. Vuoden 2010 L.A. Music Awards –tapahtumassa hän sai ”Hot Adult Contemporary Artist of the Year” –tittelin. Vuonna 2013 L.A. Webfest palkitsi hänen musiikkinsa sarjoissa ”Best Theme Song for a Comedy” ja ”Best Soundtrack”.

Tällä hetkellä Alexalla ja hänen miehellään Rorylla on yhteinen duo/bändi nimeltään The ROAMies. Heidän musiikkiinsa voit tutustua osoitteessa theroamies.com ja alexajames.com.

Alexa on ollut Life-leirillä opena jo useita vuosia. Hän rakastaa Fazerin suklaata, erityisesti sitä, jossa on hasselpähkinää!

Alexan YouTube-kanavalta löytyy maistiaisia viime vuosien Esiintyvä artisti –pajoista ja Life-leirin vaihtopajoista. Voit käydä kaivelemassa arkistoja Youtubesta.

Life on kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja niiden Antajasta. Kaupan päälle Nuorten Kesä -festarit!

Lue lisää Life-leiristä »