Ääni ja valo

life2017_aanivaloPajassa perehdytään äänentoiston perusteisiin, laitteistokokoonpanoihin ja niiden toimintaan.

Tavoitteena on hallita pienen äänentoistojärjestelmän kasaaminen ja kytkeminen sekä äänen erilaiset muokkausmahdollisuudet nykyaikaisten laitteistojen avulla. Pajassa opetetaan käyttämään äänilaitteita live-tilanteessa ja hallitsemaan laitteiston turvallinen käyttö. Nykytekniikan avustamana pajalaiset pääsevät myös kokeilemaan moniraitamiksausta, jolloin päästään hyvin tuntemaan se, millaista on miksata stadion-luokan bändiä.

Viikon aikana tutustutaan myös valotekniikan termeihin ja laitteistoon, sekä pienimuotoisen valolaitteiston rakentamiseen ja ohjaamiseen. Paja soveltuu niin vasta-alkajille kuin jo aikaisemmin ääni- ja valotekniikan kanssa toimineille.

Ääni- ja valotekniikkapajaa vetää Ville Saarikangas. Hän on vuosien aikana työskennellyt Suomen eturivin artistien kanssa ja hänet voi gospel-keikoilta bongata bändien Bros&Sis, Pella ja GFM miksauspöydän takaa. Ville on tapahtumatekniikan ammattilainen ja Life-leirin äänentoistopajan vakikalustoa.

Kuva: Anne Mills

Life on kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja niiden Antajasta. Kaupan päälle Nuorten Kesä -festarit!

Lue lisää Life-leiristä »