Matka minuuteen

Huomaatko usein ajattelevasi, kuka oikeastaan olet?

Identiteetti, minäkuva, itsetunto, persoonallisuus… Jumala on luonut ihmisestä äärimmäisen monimutkaisen olennon, jonka ymmärtämiseksi on keksitty monenlaisia käsitteitä. Mitä taipuvaisempia olemme itsetutkiskeluun, sitä enemmän hahmotamme paikkaamme maailmassa ja tärkeitä ihmissuhteitamme tällaisten käsitteiden kautta.

Entä mitä meistä ihmisistä sanoo Isä, Jumala? Raamatun äärellä huomaamme, että Jumalalla on erityisen paljon puhuttavaa meille – lapsilleen – siitä, keitä me todella olemme ja kuka hän itse on. Meidät on luotu Jumalan kuviksi. Siksi matkan minuuteen aloitamme tässä pajassa katsomalla yhdessä, millainen on meidät kuvakseen luonut persoonallinen Jumala. Meidän luonteessamme näkyy täydellisen Jumalan kädenjälki. Erityisesti Jeesus – täysin Jumala ja täysin ihminen – tulee tässä meitä erityisen lähelle; Raamattu ohjeistaakin meitä kasvamaan ja elämään Jeesuksen esimerkin mukaan. Varhaiset kristityt kutsuivat itseään “Kristuksen matkijoiksi” ja uskoivat elämän todellisen tarkoituksen ja meidän persoonamme syvimmän olemuksen löytyvän Hänestä.

Pajassa mennään mahdollisimman käytännölliselle tasolle keskusteluissa, harjoituksissa ja oman kasvun suunnittelemisessa. Jutellaan, rukoillaan, kirjoitetaan ja työstetään teemoja taiteen avulla. Saat jakaa juuri sen verran omasta elämästäsi kuin haluat ja tuntuu hyvältä. Pakkaa pajaan mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet!

Pajan sisältö on lähes sama kuin viime kesän leirillä. Eli jos harkitset uusintakierrosta, niin varaudu siihen, että kohtaat tuttuja opetuksia ja harjoituksia!

Pajaope Eero Huhtanen lukee psykologian maisteriksi Turun yliopistossa. Vapaalla hän opiskelee intohimoisesti Japanin kieltä ja kulttuuria. Eero tykkää erityisesti jutella Jeesuksen seuraamisesta ja rukoilla kahvikupposen ääressä, olohuoneen sohvalla tai muualla arjessa. Eeron mielestä parhaat kohtaamiset ihmisten kanssa syntyvät spontaanisti, tavallisen elämän keskellä!

Life on kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja niiden Antajasta. Kaupan päälle Nuorten Kesä -festarit!

Lue lisää Life-leiristä »