Life

28.7. – 3.8.2018 Ryttylässä

Kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja Lahjojen Antajasta!

Kesän paras viikko?

Life-leiri on kristillinen, kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, 15-21-vuotias nuori tai nuori aikuinen, Ryttylän kauniissa maalaismaisemissa. Leirillä opit lisää lahjoistasi ja tutustut Lahjojen antajaan! Leirin järjestävät Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen nuorisotyö ja Creative Arts Europe.

Taidetta, toimintaa, kasvua

Life-leirin aikana on yli 30 tuntia opetusta jostain sinua kiinnostavasta asiasta – oli kyseessä sitten tanssi, urheilu, soittaminen, näytteleminen, videotuotanto, laulaminen, piirtäminen, ratsastaminen tai vaikka bloggaus! Mukana ohjelmistossa on myös pohdiskelevat Kasvu-pajat.

Leirin ohjelmaa

Leiripäivät alkavat yhteisellä aamuohjelmalla, jonka jälkeen leiriläiset jakaantuvat omiin pajoihinsa. Pajaopetusta on päivän aikana kuuden oppitunnin verran. Iltaisin koko leiri kerääntyy jälleen yhteen nauttimaan opettajien upeista esityksistä.

Opettajat

Life-leirin opettajat ovat kristittyjä, oman alansa ammattilaisia. Me uskomme, että jokainen nuori on luova ja Luojalleen rakas ainutlaatuinen mestariteos. Life-leiri ei ole kykykilpailu. Meille on tärkeää, että jokainen saa etsiä omia lahjojaan ja iloita luovuudestaan vertaamatta itseään toisiin.

Nuorten Kesä

Life-leiri huipentuu Ryttylän perinteiseen Nuorten Kesä -tapahtumaan 3.-5.8.! Leiriläiset saavat Nuorten Kesän täyspaketin (sis. ohjelma, ruuat ja majoitus) kaupan päälle. Nuorten Kesän tarkempi ohjelma julkaistaan pääsiäisenä.

Leiriläiset esiintyvät Nuorten Kesän ensimmäisessä tilaisuudessa klo 18. Sukulaiset ja kaverit ovat tervetulleita katsomaan!

Nuorten Kesä

Media

Luova kirjoittaminen – Hanna Kivisalo

Voiko kirjoittamalla vaikuttaa? Mitä ja miten omasta elämästä kannattaa kirjoittaa nettiin? Pajassa perustetaan blogi (omaksi tai muidenkin iloksi), etsitään omaa persoonallista kirjoitustyyliä ja ravistellaan irti ylimääräisestä itsekritiikistä. Sukella luovan kirjoittamisen maailmaan!

Katso lisää

Videotuotanto

Haluatko oppia tekemään laadukkaita videoita ihan itse? Tässä pajassa harjoittelemme modernin videotuotannon eri osa-alueita, kuten kuvaamista, editointia, valaisua ja äänitystä. Pajaan sopii sekä vasta-alkajia että pidempään harrastaneita. Oma läppäri tai kamera mukaan.

Katso lisää

Valokuvaus – Susanna Lönnrot

Pajassa käydään läpi valokuvauksen eri osa-alueita, kuten valoa, varjoa, sommittelua, värien yhdistelyä, omaa tyyliä, kuvattavan ohjausta ja tekniikan perusteita. Otamme paljon kuvia, pääset heti harjoittelemaan ja laittamaan teorian käytäntöön! Paja sopii kaikentasoisille valokuvaajille.

Katso lisää

Ääni ja valo – Ville Saarikangas

Tuleville tekniikan pojille ja tytöille! Pajassa perehdytään äänentoiston perusteisiin ja laitteistokokoonpanoihin sekä harjoitellaan äänilaitteiden turvallista käyttöä live-tilanteissa. Tutustumme myös pienimuotoisen valolaitteiston rakentamiseen ja ohjaamiseen. Sopii sekä aloittelijoille, että pidemmälle ehtineille!

Katso lisää

Media

Musiikki

Musiikki

Bändi – Ossi Mäki-Reini

Bändipajassa soitetaan porukalla hyviä kappaleita, harjoitellaan yhtyeessä toimimista ja hiotaan yhteensoittoa rennolla mutta määrätietoisella meiningillä! Oma soitin mukaan!

Katso lisää

Esiintyvä artisti – Alexa James

Haluatko koskettaa ihmisiä laulun ja esiintymisen keinoin? Kaipaatko lempeää vetoapua ulos kuorestasi? Opettelemme valitsemaan omalle äänelle ja esiintymistyylille sopivia lauluja treenaten samalla lavaesiintymistä ja ilmaisua. Tutustumme myös äänittämiseen ja laulunkirjoittamiseen.

Katso lisää

LA Voice – Rory Partin

Opi laulamaan kuin Los Angelesin viihdeteollisuuden tähdet! Opettelemme tekniikoita, joiden avulla voit laulaa matalammalta, korkeammalta, lujempaa ja varmemmalla äänellä kuin ennen. Laulamme myös ryhmänä & bändin kanssa ja harjoittelemme luontevaa esiintymistä.

Katso lisää

Tanssi

Capoeira – Rachel Rivieros

Energinen Capoeira sisältää tanssia, kamppailua, musiikkia ja akrobatiaa. Pajassa treenataan lisäksi nykybaletin tekniikkaa. Et tarvitse aiempaa kokemusta kummastakaan! Sopii myös pidempään harrastaneille.

Katso lisää

Lyrical Jazz jatko – Lara Bianca Pilcher & Julianna Luhtala

Paja on klassisen baletin, nykytanssin ja jazz-tanssin ilmaisuvoimainen fuusio. Se on hitaampaa ja melodisempaa kuin jazz-tanssi ja sitä tanssitaan nykymusiikkiin. Koreografian lisäksi treenaamme sulavaa liikkeenhallintaa ja baletin & Lyrical Jazzin tekniikkaa. Vuosia tanssineille ja tanssin puoliammattilaisille.

Katso lisää

Street Jazz alkeet – Cat Lane & Hanna Launonen

Pajassa tanssitaan mukaansatempaavaan musiikkiin rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Treenaamme jazz-tanssin tekniikkaa ja opettelemme street-koreografian. Aloittelijat, tervetuloa!

Katso lisää

Tanssi

Kasvu

Kasvu

Matka minuuteen – Eero Huhtanen

Peruttu

Lähde matkalle minuuteen! Opi ymmärtämään oma persoonasi Jumalan luomuksena sekä tapaasi olla suhteessa toisiin ihmisiin. Työstämme teemaa monin mielenkiintoisin tavoin ja se tulee kantamaan hedelmää vielä pitkään leirin jälkeen!

Katso lisää

Mestarin jalanjäljissä – Mika Falk

Tiedätkö miten kertoa maailman mullistavin sanoma ystäville ja johdattaa heidätkin Mestarin jalanjäljille? Pajassa opetellaan elämään Jeesuksen opetuslapsena arjessa. Tule mukaan tekemään löytöjä Jeesuksen elämästä ja kasvamaan hänen opetuslapsenaan!

Katso lisää

Toiminta

Ratsastus

Peruttu

Ratsastuspaja on jokaisen heppahullun toiveiden täyttymys! Innostavat teoriatuokiot, yksilölliseen ja laadukkaaseen opetukseen keskittyvät ratsastustunnit sekä kannustava ilmapiiri takaavat sen, että leiriviikon saldo jää vahvasti plussan puolelle. Heppalisä 120 €.

Katso lisää

Sportti – Sakari Mäkäläinen & Olli Toivonen

Sporttipajassa nautit viikon ajan liikunnan riemusta ja mahtavasta yhteishengestä! Samalla hiot lajitaitojasi yhdessä nykyisten ja tulevien ystävien kanssa. Jätetään porukalla hetkeksi jumitus ja laitetaan kaikki peliin Ryttylän kentillä. Retkilisä 30 €.

Katso lisää

Toiminta

Tanssi

Teatteri

Elokuvanäytteleminen – Matt Watt & Cat Lane

Action! Tänä kesänä pajassa näytellään englanniksi! Karistamme kamerapelon ja näyttelemme nauhalle sekä käsikirjoitettuja että improvisoituja kohtauksia. Samalla opit, miten kameralle esiinnytään luontevasti ja vakuuttavasti. Sopii myös aloittelijoille!

Katso lisää

Näytelmäpaja – Rosa Nyman

Peruttu

Teatterin riemua! Näytelmäpajaan mahtuu luovaa hulluutta, heittäytymistä ja tunteiden vuoristorataa. Miten hyvä idea sanoitetaan näytelmäksi? Luomme yhdessä lyhyen näytelmän, joka esitetään leirin lopuksi. Lähde rohkeasti mukaan!

Katso lisää

Teatteri alkeet – Iiris Autio

Peruttu

Muriseeko sisäinen lavaleijonasi? Pajassa harjoitellaan teatterintekemisen perustaitoja ja kokeillaan erilaisia ilmaisutapoja. Paja sopii kaikille teatterista ja esiintymisestä kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Laitetaan mielikuvitus laukkaamaan!

Katso lisää

Kuvataide

Piirtäminen – David Harper

Peruttu

Rakastatko piirtämistä? Haluatko oppia piirtämään paremmin? Lähde mukaan ja vietä unohtumaton viikko yhdessä toisten taiteilijoiden kanssa piirtämisestä ja yhdessäolosta nauttien! Materiaalimaksu 20 €.

Katso lisää

Yllättävät tilat – Henna-Reetta Keskitalo

Peruttu

Tykkäätkö rakennella ja väsäillä? Haluaisitko tehdä teoksen, joka yllättää ja pysäyttää ohikulkijan? Pajassa bongaillaan erilaisia sisä- ja ulkotiloja ja tehdään niihin ympäristötaideteoksia yksin ja yhdessä. Lähde avoiin mielin mukaan! Materiaalimaksu 30 €.

Katso lisää

Mitä maksaa?

Tähän oli jäänyt vanhentunutta tietoa, joka korjattiin vasta 22.7.2018! Oikeat hintatiedot ovat näkyneet esitteessä, ilmoittautumislomakkeessa ja leirikirjeessä. Pahoittelemme tapahtunutta.

Sisämajoituksessa 219 €, jos ilmoittauduit 5.6. tai sitä ennen. Jos ilmoittauduit 6.6. tai sen jälkeen, sisämajoitushinta on 249 €.

Alennushinta 199 € on kesän 2018 riparilaisille, ekakertalaisille, sisaruksille, seurakuntaryhmien jäsenille, Lapista tai ulkomailta tuleville leiriläisille, Kansanlähetyksen työntekijöiden lapsille sekä teltassa tai asuntovaunussa majoittuville. Alehintaan ei vaikuta ilmoittautumispäivä tai majoitus. Kaikille ilmoittautuneille kaupan päälle Nuorten Kesä 3.-5.8.

Jos valitset pajan, jossa on pieni lisämaksu, se lisätään leirihintaasi.

Haluatko tietää leiristä lisää? Lukaise leiri-infomme!

Leiri-info

Ilmoittaudu!

Life-leirille voi edelleen ilmoittautua! Ja mitä pikemmin ilmoittautuu, sitä vähemmän tarvitsee empiä…

Ilmoittaudu Lifeen!

Ilmoittaudu vastuunkantajaksi →

Tule talkoisiin!

Etkö pääse paikalle koko ajaksi? Haluatko ilmaiseksi mukaan? Tule talkoisiin! Talkoissa olet osa Life-leirin huoltokoneistoa, opit käytännöntaitoja ja pääset nauttimaan leiritunnelmasta yhdessä toisten vapaaehtoisten kanssa.

Talkoolaisena voit saapua Ryttylään jo ennen leiriä tai jäädä leirin jälkeen auttelemaan purkamisessa. Talkoolaiset eivät osallistu pajoihin.

Talkoisiin

“Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.”

— Sefanjan kirja 3:17
Valokuvat: Anne Mills, David Harper, Janna Granholm, Mikael Elmohoda ja Sami Valkonen