(tämä koskee Ryttylässä järjestettäviä leirejä ja Lappi-riparia, ei Ratsastusriparia Parikkalassa. Ratsastusripari saa ohjeistuksen Antti Niroselta).

Hei,

Kansanlähetyksessä olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti koronapandemian aikana. Meillä on hyvä yhteys Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valmiustyöryhmän kanssa. Tällä hetkellä Ryttylän Kansanlähetysopistolla ei järjestetä tilaisuuksia. Alla on listattuna toimenpiteitä joihin olemme sitoutuneet sittenkin, kun rajoitukset sallivat leirien järjestämisen:

  • Koronatilanne jatkuu vakavana Suomessa. Seuraamme tilannetta yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa aktiivisesti. Tällä hetkellä näyttää, rippileirit voivat toteutua suunnitellusti. Toki verrattuna normaaliin on joitain muutoksia:
  • Vahvasti toivomme, että nuori rajoittaisi kontakteja ennen leiriä. Matkustamisen ja ulkomailta saapumisen suhteen pitää noudattaa viranomaisten voimassa olevia ohjeita karanteeniajoista.
  • Leirit järjestetään ”kuplassa”, eli emme ole tekemisissä läheisesti muiden ryhmien tai henkilöiden kanssa.
  • Jokaisessa sisätilassa on käytössä käsidesiä. Käsien pesu hoidetaan ohjatusti leirillä aina ennen ruokailua.
  • Osallistujille on tarjolla hengityssuojaimia maksutta. Emme osaa vielä sanoa mikä kesän tilanne maskisuosituksen osalta. Seurakuntien hiihtolomaripareilla myös nuoret ovat käyttäneet maskia leirillä.
  • Olemme tehostaneet siivousta normaalitilanteesta.
  • Leirille ei missään nimessä saa tulla kipeänä.
  • Mikäli leirillä järjestetään messu, niin se on vain leiriläisille ja ehtoollisenjaossa jakajat käyttävät maskia.
  • Leirin aikana emme vieraile lähikaupassa. Hausjärvi on pieni kunta, jolla on rajallinen testaus- ja hoitokapasiteetti. Toivomme, että otat kaiken tarvittavan (myös herkut) mukaan kotoa. Pyrimme järjestämään oman kioskin leirille.
  • Konfirmaatiosta emme osaa vielä sanoa, että montako vierasta per nuori voi osallistua. Normaalitilanteessa juhlasaliin mahtuu 8hlö/nuori, mutta korona-aikana on epäselvää, että montako voimme ottaa. Asia selviää lähempänä kesä. Konfirmaatiomessu striimataan Lähetyskeskuksen laadukkaalla monikamerajärjestelmällä.

 

Rippileirien varapäivät

Mikäli koronapandemia ei ole laantunut kesään mennessä ja voimassa on 50 hlö rajoitukset, niin joudumme tekemään muutoksia osaan rippileireistä.

EI MUUTOKSIA: 9. – 20.6. Luova ripari

EI MUUTOKSIA: 9. – 20.6. Sporttiripari

YKKÖSRIPARI: varapäivät 29.6. – 10.7.

EI MUUTOKSIA: 18. – 31.7. Lappi-ripari. Leiriohjelmassa siirtyminen Saariselälle pyritään toteuttamaan niin, että pysähdys- ja ruokatauoilla kontaktit muihin ihmisiin minimoidaan.

SPORTTI- JA TANSSIRIPARI: varapäivät 12. – 24.7.

Korostamme: TÄMÄ ON VARAUTUMISSUUNNITELMA! Päätöksiä leirien siirtämisestä ei ole tehty. Juuri nyt rukoilemme, että koronatilanne helpottaisi rokotusten myötä ja kesällä olisimme lähes normaalissa arjessa. Näin myös leirit voisivat toteutua nykyisillä päivämäärillä. Seuraamme viranomaisten tiedotusta aktiivisesti ja olemme teihin yhteydessä, mikäli tilanteeseen tulee muutoksia.

Share This