(tämä koskee Ryttylässä järjestettäviä leirejä ja Lappi-riparia, ei Ratsastusriparia Parikkalassa. Ratsastusripari saa ohjeistuksen Antti Niroselta).

Päivitetty 9.6.2021: Kesäkuun konfirmaatiot järjestetään ulkoilmateatterissa.

Kansanlähetyksessä olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti koronapandemian aikana. Meillä on hyvä yhteys Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valmiustyöryhmän kanssa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on 27.5. antanut suosituksen, että lastenleirit ja rippileirit siirretään alkamaan kesäkuun puolesta välistä. Ks.lisää: Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin suositus

Rippileirit siirtyvät seuraavalla tavalla:

Ykkösripari: 15. – 26.6. Konfirmaatio 26.6. klo 10.00 ja klo 13.00. Ryhmät pysyvät samoina.

Sporttiripari: 16. – 27.6. Konfirmaatio 27.6 klo 10.00
 

Luova ripari: 16. – 27.6. Konfirmaatio 27.6. klo 13.00

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 4.6. kieltänyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 10hlö tilaisuudet (AVIn päätös). Tämän takia konfirmaatioita ei voida järjestää Kansanlähetysopiston juhlasalissa. AVIn päätöksen mukaan kuitenkin ulkotiloissa voi järjestää 50hlö tilaisuuksia ja 50hlö osallistujamäärän voi ylittää, mikä osallistujat voidaan jakaa 50hlö lohkoihin.

Olemme löytäneet tilanteeseen ratkaisun vuokraamalla Ryttylästä Nuorisoseura Silmu ry:n omistaman Miinan Monttu -ulkoilmateatterin. Teatterin katettuun katsomoon mahtuu normaalitilanteessa 450hlö. Teemme katsomoon AVI:n edellyttämät riittävän väljät katsomolohkot ja niiden välille turvavälit. Näillä järjestelyillä konfirmaatioihin voi osallistua paikan päällä neljä vierasta per nuori. Konfirmaatioiden striimausta emme todennäköisesti pysty järjestämään, mutta selvitämme asiaa.

Perheet saavat itse päättää, ketkä 4hlö/per nuori osallistuvat konfirmaatioon. Teologisesti kummien fyysinen läsnäolo ei ole välttämätöntä. Jumalanpalveluksen aikana suoritettava nuoren siunaus toimitetaan niin, että konfirmaatiovieraat pysyvät omilla paikoillaan ja siunaavat sieltä käsin. Kaikkea ylimääräistä liikkumista ja lähikontakteja eri ryhmien välillä pitää välttää. Vahvasti toivomme, että konfirmaatiovieraat käyttävät maskia.

Huomioittehan myös, että Miinan Montussa ei ole wc-tiloja käytössä.

Kolehti konfirmaatioiden järjestelyille.

Normaalisti konfirmaatiojumalanpalveluksissa kannetaan kolehti Kansanlähetyksen nuorisotyölle. Kuitenkin tällä kertaa kolehti kohdistetaan näiden kesäkuun riparien konfirmaatioiden järjestelyihin. Emme pysty myöskään kierrättämään kolehtihaavia konfirmaatiojumalanpalveluksessa, vaan keräämme kolehdin sähköisesti (tilitiedot alla). Konfirmaatioiden järjestäminen näin tuottaa runsaasti lisätyötä ja myös ylimääräisiä kuluja, kuten esim:

*Miinan Montun vuokra 300e. 

*Tarvittava äänentoisto ulkoilmateatteriin 2000 – 2500e. SEKLin juhlasalin äänentoisto on nykyään kiinteästi asennettu ja meille ei ole muuten riittävää äänentoistokalustoa Miinan Montun kaltaiselle tapahtuma-alueelle. Joudumme vuokraamaan laitteet ulkopuoliselta yritykseltä. Olemme pyytäneet tarjouksia kahdelta luotettavalta firmalta.

*Bussikuljetus Kansanlähetysopisto-Miinan Monttu 1000e. Vaikka Miinan Monttu on kohtuullisen lähellä Kansanlähetysopistoa, niin nuoren kuljettaminen bussilla konfirmaatiopäivänä on ainoa järkevä vaihtoehto. Muuten nuoret eivät ehtisi syödä kunnolla. Ulkopuolinen kuljetusliike hoitaa liikennöinnin.

Vartija 26. – 27.6. Miinan Monttuun 1500e. Äänentoistolaitteet vuokraava yritys edellyttää vakuutussyistä, että heidän äänentoistolaitteitaan vahtii vartiointiliikkeen vartija 26.6 – 27.6. välisen yön. Olemme tehneet vartioinnista sopimuksen alan valtakunnallisen yrityksen kanssa.

Rippileiriemme hinnat ovat korkeammat kuin ev.lut.seurakuntien. Tämä johtuu siitä, että ev.lut.kirkon seurakunnat pystyvät painamaan hintoja alas verovaroin. Ripareillamme ei ole isoa katetta osallistumismaksuista, vaan tähtäämme ns.nollatulokseen tai siedettävään miinusmerkkiseen taloudelliseen tulokseen. Mikäli jokainen perhe osallistuu vapaaehtoiseen kolehtiin 47,25 eurolla, niin saamme kaikki kesäkuun konfirmaatioiden ylimääräiset kulut katettua. Kaikki ylijäävät varat käytetään Kansanlähetyksen nuorisotyöhön. Kiitos lahjastanne.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Tilinumero: FI83 2070 1800 0283 25
Viitenumero: 630062104

Lahjoitus- ja keräyslupainfo

Koska riparit siirtyvät nyt perheistä riippumattomista syistä, niin leirin voi perua vielä tässä vaiheessa. Jos leirin peruu, niin leirimaksua ei tarvitse maksaa tai maksettu leirimaksu palautetaan teille. On mahdollista siirtää leiri myös kesään 2022, jos niin toivotte. Mikäli haluatte perua leirin tai muuttaa ilmoittautumista, niin lähettäkää meille siitä sähköposti riparit@sekl.fi osoitteeseen ja otsikoikaa viesti ”peruutus: riparin nimi, nuoren nimi”.

HUOM! Muissa kuin laskutusasioissa pyydämme, että olette suoraan yhteydessä oman leirinne työntekijään.

Ykkösripari (klo 10.00 konfirmoitava ryhmä): Piia-Maaria Matkoski, 040 5023080 / piia-maaria.matkoski@sekl.fi

Ykkösripari (klo 13.00 konfirmoitava ryhmä): Iida Halme, 045 1201058 / iida.halme@sekl.fi

Luova ripari: Juha Vihriälä, 044 5067289 / juha.vihriala@sekl.fi 

Sporttiripari: Markus Korri, 044 2597898  / markus.korri@sekl.fi 

Sportti- ja Tanssiripari: Ismo Vettenranta 044 4477861 / ismo.vettenranta@sekl.fi
(lomalla 28.5. – 5.7.)

Lappi-ripari: Toni Kokkonen, 044 4477970 / toni.kokkonen@sekl.fi

 

Alla on listattuna toimenpiteitä joihin olemme sitoutuneet sittenkin, kun rajoitukset sallivat leirien järjestämisen:

Koronatilanne jatkuu vakavana Suomessa. Seuraamme tilannetta yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa aktiivisesti.

  • Vahvasti toivomme, että nuori rajoittaisi kontakteja ennen leiriä. Matkustamisen ja ulkomailta saapumisen suhteen pitää noudattaa viranomaisten voimassa olevia ohjeita karanteeniajoista.
  • Leirit järjestetään ”kuplassa”, eli emme ole tekemisissä läheisesti muiden ryhmien tai henkilöiden kanssa.
  • Jokaisessa sisätilassa on käytössä käsidesiä. Käsien pesu hoidetaan ohjatusti leirillä aina ennen ruokailua.
  • Oman ryhmän kanssa ei tarvitse käyttää maskia. Arviomme mukaan oman ripariryhmän kesken maskin käyttämisestä olisi vain vähän hyötyä. Sen sijaan maskia pidetään aina kun siirrytään ruokalaan tai ruokalasta ulos. Myös muisssa tilanteissa, joissa voi kohdata jonkun oman ryhmän ulkopuolelta käytetään maskia. Mikäli henkilöllä on terveydellinen este (esim.astma) jonka takia maskia on hankala käyttää, niin tietenkään silloin sitä ei velvoiteta. Kansanlähetys tarjoaa maskit leirin aikana. Voit halutessasi käyttää maskia myös muuten leirillä. On mahdollista ottaa kotoa mukaan kangasmaskeja ja voimme järjestää mahdollisuuden keittää maskeja.
  • Olemme tehostaneet siivousta normaalitilanteesta.
  • Leirille ei missään nimessä saa tulla kipeänä.
  • Mikäli leirillä järjestetään messu, niin se on vain leiriläisille ja ehtoollisenjaossa jakajat käyttävät maskia.
  • Leirin aikana emme vieraile lähikaupassa. Hausjärvi on pieni kunta, jolla on rajallinen testaus- ja hoitokapasiteetti. Toivomme, että otat kaiken tarvittavan (myös herkut) mukaan kotoa. Järjestämme oman kioskin leirille, vain korttimaksu!
  • Konfirmaatioiden toteutuminen riippuu voimassa olevista aluehallintoviraston rajoituksista yleisötilaisuuksille.  Konfirmaatiomessu striimataan Lähetyskeskuksen laadukkaalla monikamerajärjestelmällä.Saatte linkin ennen konfirmaatiota ja voitte jakaa tätä linkkiä vapaasti sukulaisille, ystäville jne. Mikäli tilanne muuttuu ja voimme ottaa enemmän osallistujia konfirmaatioon, niin tiedomme siitä.