Sirkus (peruttu)

Haluaisitko oppia seisomaan käsilläsi? Osaatko kävellä nuoralla? Onko sisälläsi pieni tai suuri hurjapää, joka haluaisi kiipeilemään yläilmoihin?

Jos hikoilu ja fyysinen tekeminen ei pelota ja olet valmis oppimaan uusia temppuja ja taitoja, niin silloin sinun kannattaa tulla sirkuspajaan!

Tiedossa ei ole pelkkää pelleilyä vaan viikon aikana pääset tutustumaan niin ilma-akrobatiaan, jongleeramiseen kuin tasapainoiluunkin. Tavoitteena on tulla tutuiksi eri sirkusvälineiden kanssa, oppia uusia temppuja ja kasvattaa fyysistä kuntoa. Leirin loppua kohden on mahdollisuus valita oma lajinsa, johon haluaa syventyä enemmän.

Ei ole väliä oletko vasta-alkaja vai sirkusta jo pidempään harrastanut, kunhan olet valmis hikoilemaan ja harjoittelemaan ahkerasti eri sirkusjuttuja. Ei tarvitse pelätä olevansa liian huono tai hyvä, jokainen pajalainen pääsee osallistumaan oman taitotasonsa mukaan. Kaikille löytyy varmasti jotakin mieleistä!

Tärkein, mitä tarvitset mukaan, on positiivinen asenne ja rohkeus kokeilla kaikkea uutta. Sen lisäksi tarvitset ihonmyötäisiä liikuntavarusteita ja juomapullon. Todella löysät housut ja paidat ovat huonoja sirkuksessa, sillä ne ovat turvallisuusriskejä. Jos kotoa löytyy tossut tai jotakin sirkusvälineitä kuten jongleeramispalloja, diabolo, vanne yms. niin ota ihmeessä mukaan!

Sirkuspajan opettaja on 20-vuotias Helmi Lähteenmäki. Helmi on harrastanut sirkusta yli 10 vuotta ja opiskelee sitä nyt Turun Ammattikorkeakoulussa. Muutaman vuoden päästä hän valmistuu sirkusalan ammattilaiseksi. Helmi on erikoistunut ilma-akrobatiaan ja akrobatiaan, mutta tykkää kaikesta sirkuksen tekemisestä. Helmin mielestä sirkuksessa parasta on yhdessä tekeminen ja monipuolisuus. Kaikille löytyy jokin laji mistä tykkää, ja koskaan ei tule valmiiksi vaan voi aina kehittyä lisää. Life-leirit ovat olleet Helmin nuoruudessa kesän ykkösjuttuja. Helmi rakastaa kaikkia outoja paikkoja joihin voi mennä käsilläseisontaan.

Nähdäänhän kesällä sirkustelujen parissa!

Life on kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja niiden Antajasta. Kaupan päälle Nuorten Kesä -festarit!

Lue lisää Life-leiristä »