Matka minuuteen

life2017_matka_minuuteenOletko koskaan miettinyt, miten monimutkainen olento ihminen on?

Teemme joka minuutti useita pieniä päätöksiä, joista emme usein ole lainkaan tietoisia. Sitä vaikeammaksi käy, kun pitäisi ymmärtää muita ihmisiä ja heidän käyttäytymistään. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että Raamattu ohjeineen, neuvoineen ja ihmiskuvauksineen sisältää paljon psykologista viisautta – kaikki meidän käytettävissämme.

Mikä tai millainen ihminen sitten on? Vastauksen tähän kysymykseen löytää katsomalla ihmisen Luojaa. Siksi nytkin aloitamme tutkimalla Raamatusta, millainen on meidät kuvakseen luonut persoonallinen Jumala. Mitä voimme oppia Hänen luonteestaan? Millä lailla meidän luonteessamme näkyy täydellisen Jumalan kädenjälki? Mitä meille opettaa ihmisenä olemisesta Jeesus, joka oli täysin Jumala ja täysin ihminen? Raamattu kutsuu meitä kasvamaan ja elämään Jeesuksen esimerkin mukaan. Varhaiset kristityt kutsuivat itseään “Kristuksen matkijoiksi” ja uskoivat elämän todellisen tarkoituksen ja meidän persoonamme syvimmän olemuksen löytyvän Hänestä.

life2017_matka_minuuteen2Pajatyöskentelyssä aloitetaan asioiden tiedostamisesta ja mennään mahdollisimman käytännölliselle tasolle keskusteluissa, vuorovaikutuksen harjoittelussa ja oman kasvun suunnittelemisessa. Tavoite on opetella näkemään, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä seurassa ollessa ja tunnustella, miten minä reagoin siihen, mitä ja miten toiset minulle puhuvat. Saat jakaa juuri sen verran omasta elämästäsi kuin haluat ja tuntuu hyvältä. Ota mukaan oma Raamattu ja jos niin haluat, muistiinpanovälineet.

Pajaope Eero Huhtanen opiskelee psykologian maisteriksi Turun yliopistossa. Hän tykkää erityisesti innostaa ihmisiä innostumaan Jeesuksesta kahvikupposen ääressä, olohuoneen sohvalla tai muualla arjessa. Jos kysyt häneltä, parhaat kohtaamiset ihmisten kanssa syntyvät spontaanisti ja yllättävänkin tavallisen elämän keskellä.

Life on kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja niiden Antajasta. Kaupan päälle Nuorten Kesä -festarit!

Lue lisää Life-leiristä »