Life

29.7. – 4.8.2017 Ryttylässä

Kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, joka haluat oppia lisää lahjoistasi ja Lahjojen Antajasta!

Kesän paras viikko?

Life-leiri on kristillinen, kansainvälinen taide- ja toimintaleiri sinulle, 15-21-vuotias nuori tai nuori aikuinen. Leiri järjestetään kauniissa maalaismaisemissa Ryttylässä. Lähde rohkeasti mukaan oppimaan lisää lahjoistasi ja tutustumaan Lahjojen antajaan! Leirin järjestävät Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ja Creative Arts Europe.

Taidetta, toimintaa, kasvua

Life-leirin pajassasi saat yli 30 tuntia opetusta sinua kiinnostavasta aiheesta – oli kyseessä sitten tanssi, urheilu, soittaminen, leipominen, videotuotanto, laulaminen, piirtäminen, ratsastaminen tai vaikkapa sirkus!

Leirin ohjelmaa

Leiripäivät alkavat yhteisellä aamuohjelmalla, jonka jälkeen leiriläiset jakaantuvat omiin pajoihinsa. Pajaopetusta on päivän aikana kuuden oppitunnin verran. Iltaisin koko leiri kerääntyy jälleen yhteen nauttimaan opettajien upeista esityksistä.

Opettajat

Life-leirin opettajat ovat kristittyjä, oman alansa ammattilaisia. Me uskomme, että jokainen nuori on luova ja Luojalleen rakas ainutlaatuinen mestariteos. Life-leiri ei ole kykykilpailu. Meille on tärkeää, että jokainen saa etsiä omia lahjojaan ja iloita luovuudestaan vertaamatta itseään toisiin.

Nuorten Kesä

Life-leiri huipentuu Nuorten Kesä -tapahtumaan 4.-6.8.! Leiriläiset saavat Nuorten Kesän täyspaketin (sis. ohjelma, ruuat ja majoitus) kaupan päälle. Leiriläiset esiintyvät Nuorten Kesän ensimmäisessä tilaisuudessa klo 18. Sukulaiset ja kaverit ovat tervetulleita katsomaan!

Nuorten Kesä

Kuvataide

Bible Journaling – Kati Förbom

Valitettavasti Bible Journaling -paja on tältä kesältä peruttu :( Bible Journaling haastaa taiteilusta kiinnostuneen uudenlaiseen tapaan ymmärtää Raamattua. Pajassa toteutetaan raamatunjakeita mm. kuvina ja tekstinä. Nappaa tuttu kynä ja luonnoskirja mukaan, mutta varaudu yllätyksiin… Onhan kyse taiteesta! Materiaalimaksu 20 €.

Katso lisää

Piirtäminen – David Harper

Rakastatko piirtämistä? Haluatko oppia piirtämään paremmin? Lähde mukaan ja vietä unohtumaton viikko yhdessä toisten taiteilijoiden kanssa piirtämisestä ja yhdessäolosta nauttien! Materiaalimaksu 20 €.

Katso lisää

life2017_kuvataide

life2017_musiikki

Musiikki

Bändi – Ossi Mäki-Reini

Bändipajassa soitetaan porukalla hyviä kappaleita, harjoitellaan yhtyeessä toimimista ja hiotaan yhteensoittoa rennolla mutta määrätietoisella meiningillä! Oma soitin mukaan!

Katso lisää

Bändilaulu – Rory Partin

Opettelemme tekniikoita, joiden avulla voi laulaa matalammalta tai korkeammalta kuin ennen, vahvistamme heikkoa lauluääntä ja harjoittelemme esiintymistä.  Paja treenaa yhdessä ja erikseen bändipajan kanssa. Sopii myös vasta-alkajille!

Katso lisää

Esiintyvä artisti – Alexa James & Jarkko Luhtala

Haluatko koskettaa ihmisiä laulun ja esiintymisen keinoin? Kaipaatko lempeää vetoapua ulos kuorestasi? Opettelemme valitsemaan omalle äänelle ja esiintymistyylille sopivia lauluja treenaten samalla lavaesiintymistä ja ilmaisua. Tutustumme myös äänittämiseen ja laulunkirjoittamiseen.

Katso lisää

Tanssi

Street alkeet – Tiina Valonen & Tiina Koistinen

Tässä pajassa saat maistiaisia street-tanssin eri lajeista hiphopista showjazzin alkeisiin! Aamupäivisin treenataan jazz-tanssin tekniikkaa. Pajaan voi osallistua ilman aiempaa tanssikokemusta. Tule tanssimaan rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä!

Katso lisää

Tanssivideo keskitaso – Hanna Launonen & Johanna Halén

Valitettavasti tanssivideopaja on tältä kesältä peruttu :( Sommittelemme koreografioita Ryttylän mitä erilaisimpiin kauniisiin kuvauspaikkoihin ja lopuksi taltioimme ne hienoksi videoksi. Aamupäivisin treenataan nykytanssin tekniikkaa. Päästä luovuutesi valloilleen ja tule tanssivideon tähdeksi!

Katso lisää

Lyrical Jazz jatko – Lara Bianca Pilcher

Lyrical Jazz on näyttävä yhdistelmä jazzia ja balettia – tässä paja sinulle, joka todella haluat kehittää tekniikkaasi ja syventää ilmaisuasi tanssijana. Paja sisältää lämmittelyä ja tekniikkaa, Lyrical Jazz improvisaatiota ja koreografioita sekä lyhyitä rutiineja. Vuosia tanssineille ja tanssin puoliammattilaisille.

Katso lisää

life2017_tanssi

Tanssi

Teatteri

Elokuvanäytteleminen – Miika Elo

Etsimme yhdessä keinoja, joiden avulla uskaltaa heittäytyä toisten varaan ilman pelkoja. Miten avautua olemaan niin herkkä, että tunteet tulevat ”läpi ihosta”? Silloin ei enää tarvitse näytellä, vaan voi vain olla toteuttamassa sitä tehtävää, johon on kutsuttu – ja nauttia siitä täysillä! Paja sopii myös aloittelijoille.

Katso lisää

Komiikka – Iiris Autio

Mistä hauskuus syntyy? Pajan aikana tutustutaan fyysisen teatterin perusteisiin, kehitetään oma klovnihahmo ja kokeillaan komiikan tekemistä mm. slapstick-näyttelemisen kautta. Paja sopii sekä teatterin aloittelijoille, että pidemmälle ehtineille.

Katso lisää

Toiminta

Leipuri Hiiva – Samuel Tuomikorpi

Valitettavasti Leipuri Hiiva -paja on tältä kesältä peruttu :( Tässä pajassa tehdään hyvää ja sitten syödään se! Leivotaan yhdessä suklaafondantit, tuulihatut, pullapitkot, täytekakut, macaronit ja kaikkea muuta maittavaa. Mukaan mahtuu sekä aloittelevia leipurihiivoja, että valmiita kondiittoreita! Materiaalimaksu 30 €.

Katso lisää

Ratsastus – Ulla Kujanpää

Ratsastuspaja on jokaisen heppahullun toiveiden täyttymys! Luotettavat hyvin koulutetut hevoset, tasokas ja yksilöllinen opetus sekä ystävällinen ja auttavainen ilmapiiri takaavat, että mukavat pajamuistot lämmittävät vielä talvipakkasillakin. Heppalisä 90€.

Katso lisää

Sirkus – Helmi Lähteenmäki

Valitettavasti sirkuspaja on tältä kesältä peruttu :( Pajassa tutustutaan monipuolisesti sirkuksen eri osa-alueisiin. Tutuiksi tulevat trapetsit, nuorat, rolabolat, yksipyöräiset ja diabolot. Että mitäkö ne ovat? Tule ottamaan selvää! Samalla opit uusia siistejä temppuja, kuntosi kohenee ja saat kokea mahtavan viikon parhaassa seurassa!

Katso lisää

Sportti – Olli Toivonen & Sakari Mäkäläinen

Onko sinusta kiva kisailla ja kilpailla siskojen ja veljien kanssa? Sporttipajassa nautit viikon ajan upeista ihmisistä, liikkumisen riemusta ja uskovien yhteydestä. On aika antaa hien virrata ja suunnata sporttipajaan! Sporttilisä 30 €.

Katso lisää

Ääni ja valo – Ville Saarikangas

Tuleville tekniikan pojille ja tytöille! Pajassa perehdytään äänentoiston perusteisiin ja laitteistokokoonpanoihin sekä harjoitellaan äänilaitteiden turvallista käyttöä live-tilanteissa. Tutustumme myös pienimuotoisen valolaitteiston rakentamiseen ja ohjaamiseen. Sopii sekä aloittelijoille, että pidemmälle ehtineille!

Katso lisää

Toiminta

life2017_kasvu

Kasvu

Matka minuuteen

Lähde mukaan matkalle minuuteen! Opi ymmärtämään omaa persoonaasi ja temperamenttiasi sekä tapaasi olla suhteessa toisiin ihmisiin. Työstämme teemaa monin mielenkiintoisin tavoin tavoitellen eväitä valoisaan tulevaisuuteen!

Katso lisää

Mestarin jalanjäljissä – Laura Järvinen

Valitettavasti Mestarin jalanjäljissä -paja on tältä kesältä peruttu :(Pajassa kysellään ja pohditaan, miten iankaikkista elämää voi ja tulisi elää jo tässä ajassa; mallia etsimme Mestariltamme itseltään. Jokaisen Jeesuksen seuraajan elämä on vähän erilaista, tule miettimään yhdessä, miltä omasi näyttää!

Katso lisää

Mitä maksaa?

Sisämajoituksessa 199 €, telttamajoituksessa 179 €. Kun ilmoittaudut viimeistään 5.6., vältät viime tipan lisämaksun 30 €.

Alennushinta 169 € on kesän 2017 riparilaisille, ekakertalaisille, seurakuntaryhmien jäsenille, Lapista tuleville leiriläisille ja Kansanlähetyksen työntekijöiden lapsille. Alehintaan ei vaikuta ilmoittautumispäivä tai majoitus. Kaikille ilmoittautuneille kaupan päälle Nuorten Kesä.

Jos valitset pajan, jossa on pieni lisämaksu, se lisätään leirihintaasi.

Haluatko tietää leiristä lisää? Lukaise leiri-infomme!

Leiri-info

Tule talkoisiin!

Etkö pääse paikalle koko ajaksi? Haluatko ilmaiseksi mukaan? Tule talkoisiin! Talkoissa olet osa Life-leirin huoltokoneistoa, opit käytännöntaitoja ja pääset nauttimaan leiritunnelmasta yhdessä toisten vapaaehtoisten kanssa.

Talkoolaisena voit saapua Ryttylään jo ennen leiriä tai jäädä leirin jälkeen auttelemaan purkamisessa. Talkoolaiset eivät osallistu pajoihin.

Ilmoittaudu talkoisiin!

Ilmoittaudu!

Ilmoittautuminen on nyt auki! Suosituimmat pajat täyttyvät yllättävän äkkiä, käy siis varmistamassa paikkasi!

Ilmoittaudu Lifeen!

Ilmoittaudu vastuunkantajaksi →

“Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.”

— Sefanjan kirja 3:17
Kansikuva: Istockphoto © Fotojog. Valokuvat: Anne Mills, David Harper ja Sami Valkonen